134.869 gebruikers | 85.640 films | 31.032 regisseurs | 3.506.718 berichten | 4.927.636 stemmen

Hunde, Wollt Ihr Ewig Leben (1959)

Hunde, Wollt Ihr Ewig Leben (1959)
18 stemmen | gemiddelde 3,61
mijn stem:
West-Duitsland
Oorlog
107 minuten

geregisseerd door Frank Wisbar
met Joachim Hansen, Ernst Wilhelm Borchert en Wolfgang Preiss

Winter 1943. De barre winters aan het oostfront hebben bij de soldaten van het Duitse zesde leger elke herinnering aan het glamoureuze Derde Rijk verdrongen. De oorlog tegen de Russen blijkt een ware uitputtingsslag, waarbij kameraadschap het enige is dat de jongens nog op de been houdt. Nu zijn ze ingesloten en omsingeld in Stalingrad. Uitgehongerd en opgegeven door Hitler beginnen ze aan een uitzichtloze strijd, die aan meer dan 400.000 Duitse soldaten het leven kost...

gebruiker
bericht

3,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 23 maart 2009, 12:21 uur
Goed anti-oorlogsdrama, die Joseph Vilsmaier wellicht geïnspireerd heeft bij het maken van zijn `Stalingrad`.
Deze film heb ik destijds als naïve tiener als schokkend ervaren. Wat me het meest is bijgebleven is de Russische stoorzender die onophoudelijk en demoraliserend `Alle 7 Sekunden stirbt ein Deutscher Soldat... Stalingrad...Massengrab.` uitzendt.
De rillingen lopen me nu weer over de rug. Prima film in zwart/wit. In vergelijking met moderne oorlogsfilms, wordt de kijker hier de gedetailleerde gruwelijkheden bespaard.

Bart Simpson
nieuw bericht [permalink] geplaatst op 4 augustus 2009, 3:41 uur

3,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 4 augustus 2009, 11:19 uur
Bart Simpson schreef:
Nog nooit van gehoord, tot nu toe dan. Waar is deze te koop/te zien?

Misschien zelf even googlen met: hunde wollt ihr ewig leben dvd

3,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 4 augustus 2009, 17:07 uur
Bart Simpson schreef:
Nog nooit van gehoord, tot nu toe dan. Waar is deze te koop/te zien?

Met name in Duitsland is deze prent nog volop verkrijgbaar.
De Engels ondertitelde versie heet: Stalingrad: Dogs, do you want to live forever?

4,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 26 november 2010, 21:30 uur
Deze film is tekoop in nederland Deutsche Krieg Collectie.
gr armand

3,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 23 maart 2011, 0:17 uur
Kwam hem ergens op een dvd releaselijst tegen. Zou op 4 April moeten uitkomen, uitgave van Dutch Filmworks.

3,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 9 oktober 2011, 0:03 uur
Sterke anti oorlogsfilm uit de oude doos. Geeft goed de waanzin van de oorlog weer, en er is vrijwel geen ruimte voor enig lichtpuntje, goed gedaan. Sterke acteerprestaties, en prima actiescenes, zeker voor zijn tijd. Worden trouwens ook veel originele beelden gebruikt door de film heen, maar doordat de film in zwart is stoort dit eigenlijk niet.

3,5*.