134.868 gebruikers | 85.640 films | 31.032 regisseurs | 3.506.630 berichten | 4.927.516 stemmen

Luca il Contrabbandiere (1980)

Alternatieve titels: Contraband, The Smuggler

Luca il Contrabbandiere (1980)
34 stemmen | gemiddelde 3,02
mijn stem:
Italië
Thriller
97 minuten

geregisseerd door Lucio Fulci
met Fabio Testi, Ivana Monti en Guido Alberti

Luca is een sigaretten- en drank smokkelaar uit Napels. Samen met zijn broer is hij behoorlijk succesvol, maar op een dag wordt zijn broer in een hinderlaag gelokt en vermoord. Hij is niet de enige die vermoord wordt, de grote maffia bazen vallen bij bosjes. Niemand weet zeker wie verantwoordelijk is, maar Luca heeft wel een idee. Natuurlijk neemt Luca wraak.

gebruiker
bericht

2,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 25 mei 2003, 10:00 uur
Een mafia film van Lucio Fulci, wijkt helemaal af van zijn andere en bekendere films zoals The Beyond, maar toch vind ik de film niet slecht. Verhaal is misschien niet geweldig maar ik heb me nog best vermaakt tijdens het kijken van deze film.

3,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 21 november 2003, 13:08 uur
Met natuurlijk weer het nodige bloedvergieten en zelf wat heuse "gore". Grappig filmpje!

2,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 17 september 2004, 9:42 uur
Mooi geschoten film, met wat mooie gore en actie-scenes. Wordt niet slecht geacteerd maar de engels-talig dub stoorde me ....... 3,0*

2,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 10 juni 2006, 12:16 uur
Matige film die het aanzien nog waard is door de vertrouwde Fulci gore. Die scenes schieten er makkelijk bovenuit want verder is dit zo'n misdaad tv film die je weleens op de Rai Uno langs ziet komen. Matig acteerwerk, vreselijke soundtrack en visueel niets te bieden.

3,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 11 augustus 2007, 15:13 uur
Deze film is net zo goor als Fulci's _O_ gemiddelde horrormateriaal. Het verhaal is best grappig en enerverend, ook het camerawerk is lekker retro. Tja die dubs zijn inderdaad irritant maar dat kon ik van te voren ook wel verzinnen. Jammer genoeg zou de film in de oorspronkleijke taal beter zijn gweest. 3***

nieuw bericht [permalink] geplaatst op 20 september 2007, 21:10 uur
Is de Nederlandse dvd te pruimen?

2,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 20 september 2007, 21:11 uur
Vreselijke Engelse dub (als enige audiokeuze)! Beeld is ook maar matig.

nieuw bericht [permalink] geplaatst op 21 september 2007, 0:54 uur
Heeft de US versie de Italiaanse dub dan?

2,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 21 september 2007, 0:56 uur
Nee ook niet;
The dubbed English dialogue is sometimes unintentionally funny and consistently coarse. One wishes an Italian language option, with Fabio Testi's voice, were available. Clear, no distortion or hiss and Frizzi's music sounds great.

2,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 2 december 2007, 17:27 uur
De versie van Blue Underground is ook zwaar klote btw, maar al bij al nog interessant omdat ie samen met "Conquest", een andere vergeten Fucli film komt.
CONQUEST/ CONTRABAND LUCIO FULCI TWO-FER DVD - xploitedcinema.com

kappeuter
(moderator)
3,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 2 juni 2008, 22:27 uur
 bevat spoilers, selecteer de tekst om deze te lezen
Een van de beste Fulci's die ik tot dusver zag.
In tegenstelling tot een aantal andere Fulci's nu wel een evenwichtig verhaal en opbouw. Uitermate vermakelijk ook en een prettig sfeertje weer, dat is ook waarom ik Fulci zo waardeer.
Die klotedubs daar raak je als Fulci 'fan' op een gegeven moment aan gewend en het gaat zelfs deel uit maken van het verwachtingspatroon en de sfeer. :)
De hoofdrollen zijn goed. Paar karakteristieke koppen, dat hoort natuurlijk bij dergelijk misdaad / maffia vermaak.

Wat een ontzettend gruwelijke scene die scene met die brander bij het gezicht van die beeldschone dame. En het duurt maar en het duurt maar. Brrr.

3,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 2 juni 2008, 23:08 uur
Deze Fulci verdient wel wat steun, dus ik zal royaal stemmen.

Een van de weinige niet-horror films die ik van Fulci zag, maar dat heeft geen invloed op de expliciete gore en hardheid van de film. Inderdaad redelijk consistent (de dub is genoeg over gezegd, gewoon een kwestie vaan aanpassen) verhaal, fraaie snelheid binnen en tussen de scenes. Met name de disco scene op ongeveer een kwartier film is geweldig, een van de beste Fulci scenes die ik zag.

Viel me trouwens op dat een van de politie inspecteurs Tarantino heette. Toch nog even gecheckt of Quentin Tarantino geen pseudoniem is die naar een figuur uit deze film vernoemd zou zijn, maar QT blijkt écht zo te heten.

2,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 6 juli 2008, 1:43 uur
voor 2 euro bij de mediamarkt arena gekocht. De kassiere geloofde haar ogen niet.

3,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 22 augustus 2009, 12:43 uur
voordat fulci vooral horror maakte is deze film hier erg goed. de gore is ook weer goed. maar deze film draait niet echt om de gore cenes maar heeft een voor fulci erg duidelijk en goed verhaal waar een lekkere vaart in zit zodat de film nooit saai word.

3,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 26 september 2009, 23:15 uur
Een origineel idee van Fulci om poliziotteschi met zijn befaamde gore te combineren. Dit levert dan ook een aantal geweldige scenes op. Des te jammer dat het slappe verhaal en de tenenkrommende dub zijn goede bedoelingen nogal naar beneden halen.

4,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 9 mei 2010, 12:11 uur
 bevat spoilers, selecteer de tekst om deze te lezen
Heerlijke film, weer van Fulci. Moet even op gang komen. Daarna is het een heerlijke ouwerwetse gangsterfilm, met de gore zoals alleen Fulic dat in beeld kan brengen. Wat wil je nog meer? Veel gore momenten dus, maar vooral de gezichtsverbranding is een nieuw hoogtepunt in gruwelijkheid.

Fulci is een held. 4 sterrren.

2,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 16 augustus 2010, 11:55 uur
Redelijke film. Het verhaal is een beetje sloom en niet verrassend. De film wordt gered door Fulci zelf. Er zitten namelijke enkele zeer interessante scenes in. Echt Fulci, zoals de wraakactie aan de renbaan en het schieten door de hals van een maffiabaas. Super gemaakt !! Uiteraard is het filmwerk ook erg herkenbaar. Altijd inzoomen op de ogen.

4,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 30 januari 2012, 19:24 uur
Lekkere Fulci alweer.
Die typische sleazy sfeer zit er weer in. De gore spuit in sommige scènes weer alle kanten op. De setting is tenslotte ook te pruimen. Op het gebied van beklijvende en stijlvolle beelden is Fulci natuurlijk een meester.
Het verhaal natuurlijk een beetje standaard, maar een Italianen vs Corsicanen gangsterfilm gaat er altijd wel in.

nieuw bericht [permalink] geplaatst op 7 maart 2012, 23:43 uur
Quentin schreef:
Nee ook niet;

Is er nog steeds nergens een Italiaanse versie te krijgen?