134.868 gebruikers | 85.640 films | 31.032 regisseurs | 3.506.629 berichten | 4.927.514 stemmen

locatie: Films » Matilda (1996) » Info

Familie / Fantasy
98 minuten

geregisseerd door Danny DeVito
met Mara Wilson, Danny DeVito en Embeth Davidtz

Matilda is een meisje dat al op zeer jonge leeftijd ontzettend intelligent is. Maar haar gemene ouders en haar broertje geven geen barst om haar en vinden het maar niets dat ze altijd met haar neus in de boeken zit. Uiteindelijk sturen zij haar toch naar een school die geleid wordt door een afschuwelijk kreng. Gelukkig heeft Matilda een lieve juf die zeer onder de indruk is van Matilda's intelligentie. Dan ontdekt Matilda dat ze telekinetische krachten bezit, en als ze die onder controle heeft, gebruikt ze die om het schoolhoofd en haar ouders een lesje te leren.

Momenteel te zien in 1 bioscoop
» toon plaatsen en tijden
» alle films die in de bioscoop te zien zijn

gebruiker
bericht

3,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 12 december 2010, 16:16 uur
In het genre is dit een briljante film. Blijft leuk. Dit is wel 1 van de weinige of zelfs enige familiefilm die na meerdere kijkbeurten leuk blijft. Ook al is-ie 14 jaar oud. Boek is ook goed!

3,5* (3,75).

4,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 15 december 2010, 11:39 uur
Echt een geweldige kinderfilm!!
Maar ook voor volwassenen erg leuk om mee te kijken.
Net als het boek zelf is het een briljant verhaal, op een ontzettend leuke manier gebracht, de bulstronk wordt net als Danny deVito geweldig neer gezet, maar ook Mathilda zelf wordt goed vertolkt!

» Laagste prijs voor deze film op DVD

Matilda (€ 6,79)
exclusief € 0,99 verzendkosten

Matilda (€ 6,99)
gratis verzending

Matilda (€ 6,99)
exclusief € 1,95 verzendkosten

» alle winkels en formaten voor deze film

3,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 15 december 2010, 15:59 uur
Geweldige kinderfilm!

4,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 15 december 2010, 21:18 uur
Leuk!
Lekker alles snel, geen lange praat scenes.
Leuk voor jong en oud!

4****

3,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 15 december 2010, 21:40 uur
 bevat spoilers, selecteer de tekst om deze te lezen
Ik moet toegeven dat ik deze niet te vaak moet zien. Voor de eerstvolgende keer wacht ik echt een tiental jaartjes als 't effe kan, omdat ie anders zo in je hoofd gaat zitten. Ik heb hem niet supervaak gezien maar hij blijft je gewoon zo bij. Ik hoop dat ie de toets der kritiek en de tand des tijds zal doorstaan.

Want ik heb me als kind en ook als jongvolwassene enorm vermaakt met deze film. Je hebt genoeg van die Kinderen VS. de Wereld films en deze behoort tot de betere. Lekkere over the top personages en ook angstige gebeurtenissen [the chokey], gewelddadigheden [kind dat over een hek gesmeten wordt] en andere jeugdtrauma veroorzakend onheil wat zo typerend is voor een hersenspinsel van Dahl.

Zoals Qwertzu al aangeeft is ie ook voor volwassenen enorm leuk om [mee] te kijken en ik hoop dat dat voor mij ook zo blijft. Ik kan me voorstellen dat mensen zich gaan storen aan de manier waarop Matilda alle bruutheden en gigantische doses onbegrip kan weer- en doorstaan maar zelfs ik, mierenneuker die ik ben, kan hier doorheen zien. Althans, de laatste keer wel.

Ik ben 'm dus vanavond niet gaan kijken. De herinneringen zijn voorlopig genoeg ;-).

3,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 17 december 2010, 10:42 uur
Leuke familiefilm voor deze periode van het jaar.

Hanna.
nieuw bericht [permalink] geplaatst op 17 december 2010, 19:23 uur
Een hartstikke leuke film.4*!

3,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 21 december 2010, 12:37 uur
leuke kinderfilm, maar ook voor volwassenen is er toch een hop te genieten. De film is niet overmatig kinderachtig en doet z'n werk goed om het kind in de volwassenen boven te halen.

Het boek heb ik ooit gelezen, dus kan geen vergelijking maken of de film geslaagd is als boekverfilming. Als los staande film is het zeker geslaagd. Leuke voice over van DeVito en ook een leuke rol.Het meisje is erg goed gecast en af en toe erg aandoenlijk. Gelukkig is er niet gekozen voor een erg irritant kindsterretje, en kon ze de film goed dragen. Verhaal is best leuk, en vermaakt over de gehele speelduur. Leuke karakters en af en toe erg leuke momenten op de school vooral. Ik had graag wat meer van de krachten van matilda willen zien, maar tegen het einde draaft het daarin iwets te ver door. Toch blijft het leuk.

3,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 18 februari 2011, 13:32 uur
Heerlijke feel good film. Stak mij wel aan. Snel weerzien voor dat goede gevoel.

4,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 19 december 2011, 12:07 uur
Gisteren gezien met de kids. Erg leuk en goed gemaakt.
Het gemiddelde van 3.0 verbaast me een beetje. Misschien wordt hij teveel bekeken met de blik van een volwassene? Als kinderfilm is dit toch zeker wel een 3.5 waard?
Ik geef 't een 4.0.

5,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 19 december 2011, 19:37 uur
1 van de beste kinder/familie films als je het mij vraagt ! :)

2,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 20 december 2011, 0:25 uur
Vanavond herkeken.

Een film die ik als kind wel aardig vond, althans zo herinner ik het me. Wat me nu vooral opviel was dat de regie op zich wel fris en fantasierijk was (vooral in het camerawerk dan), maar dan de uitvoering bij momenten echt supergoedkoop oogt. Ik kon me dit toch echt herinneren als een warme, fantasierijke film, maar het heeft dikwijls wat weg van een TV-film.

Zo zie je maar, herinneringen ... blijft wel een aardige kinderfilm. Matilda zelf is eigenlijk het minst leuke personage (met Honey dan), het zijn vooral de wat gemenere personages die deze film nog steeds grappig houden.

Wel jammer dat DeVito ook nog de voice over doet. Z'n stem is té herkenbaar en aangezien hij ook al de vader speelt klopt er gewoon iets niet aan. Als verteller staat hij aan de kant van Matilda, als vader staat hij tegenover haar.

Leuke kinderfilm, die z'n leeftijd toch echt begint te tonen.

3,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 20 december 2011, 11:02 uur
Had hem nooit helemaal afgezien maar heb me geen moment verveeld.
Leuke familiefilm met genoeg grappige momenten.

3,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 21 december 2011, 14:56 uur
 bevat spoilers, selecteer de tekst om deze te lezen
ohh de nostalgie ! na meer dan 10 jaar weer herzien

ik vond het als klein kind een goede film en da blijft zo :)
ik was er ook heilig van overtuigd dat ik ooit ook voorwerpen zou kunnen laten bewegenen heb jaren geoefend haha
wie weet herval ik weer :')

nieuw bericht [permalink] geplaatst op 22 december 2011, 8:09 uur
Ik heb deze film nou al zo vaak gezien. En toch blijf ik hem leuk vinden!

3,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 22 december 2011, 9:43 uur
Het eerste stuk ik echt fenomenaal goed, verder naar het einde neemt de fantasie toe en wordt t kwalitatief minder en meer een pipiplangkous verhaal. Matilda acteert echt goed..

nieuw bericht [permalink] geplaatst op 22 december 2011, 17:53 uur
was die van de week nou ook al op tv??

3,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 22 december 2011, 18:06 uur
night rider schreef:
was die van de week nou ook al op tv??

Ja, afgelopen Maandag nog op RTL4.

3,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 22 december 2011, 21:53 uur
Dit blijft een leuke onderhoudende film voor zowel de kids als de volwassenen. Zit leuk in elkaar, heeft een verhaal en grappige effects.

5,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 28 december 2011, 19:02 uur
het is een leuke familiefilm. ^O^
mijn dochter vond het fantastisch om naar te kijken. *:)*

4,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 4 januari 2012, 18:58 uur
'k heb deze film waarschijnlijk al 5 keer gezien, maar het blijft een van m'n favoriete familiefilms. Een erg grappige film (vooral Danny DeVito is hilarisch :), maar ook het manwijf van een directirice :)) en hij heeft ook nog een mooie boodschap.
Het is trouwens ook verdacht stil geworden rond de hoofdrolspeelster Mara Wilson. Haar laatste film volgens imdb is alweer van 2000.