134.868 gebruikers | 85.640 films | 31.032 regisseurs | 3.506.622 berichten | 4.927.505 stemmen

Il Boia Scarlatto (1965)

Alternatieve titels: Bloody Pit of Horror, Crimson Executioner, The Castle of Artena

Boia Scarlatto, Il (1965)
12 stemmen | gemiddelde 2,62
mijn stem:
Italië / Verenigde Staten
Horror
87 minuten

geregisseerd door Massimo Pupillo
met Mickey Hargitay, Walter Brandi en Moa Tahi

Een fotograaf en zijn modellen gaan naar een oud afgelegen kasteel om foto's voor een paar sexy covers voor horror-romannetjes te nemen. Ze weten echter niet dat het kasteel bewoond wordt door een man die gelooft dat hij de reïncarnatie is van een 17e eeuwse beul.

gebruiker
bericht

2,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 7 mei 2003, 14:45 uur
Bioscoopzaal!?! Waar haal je ze toch vandaan?
Bloody Pit of Horror is een herontdekt 'meesterwerkje' met Mickey Hargitay, voorbeeld van Arnold Swanschenegger en toenmalige echtgenoot van Jayne Mansfield!!! Hij speelt hier The Crimson Executioner, loopt wat rond in rode majo's met zijn blote Mister Olympia torso en martelt wat mooie jonge vrouwtjes. Hilarisch...

nieuw bericht [permalink] geplaatst op 7 mei 2003, 16:24 uur
"Sie kommen von der Stimme aus dem Kissen" :)

Waarschijnlijk heb ik een slecht afgestelde filmsensor die alleen maar trash detecteert ... :)

2,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 8 mei 2003, 22:35 uur
bioscoopzaal schreef:
slecht afgestelde filmsensor die alleen maar trash detecteert ... :)

:D

nieuw bericht [permalink] geplaatst op 3 april 2009, 14:55 uur
In ieder geval staat ie vanaf nu op mijn lijstje :)

2,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 31 december 2009, 15:07 uur
Vond er weinig aan. DVD is verschenen in de States.
"5 Tombe per un Medium" van dezelfde kineast is stukken beter.
5 Tombe per un Medium (1965)

5,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 30 april 2011, 10:53 uur
Eerste keer dat we een echt meesterwerk tegenkomen in het publieke domein?
Niet dat het een diepzinnig filmpje is of dat ie technisch perfect is, maar een vagelijk op De Sade gebasseerde Mexicaanse variant op de Hammer Horror.
Mooie soundtrack inclusief scene begeleid door hangend blijvende plaat!
Qua sadisme nog een overtreffende trap van die hele Saw-serie en met de nodige schaars geklede dames (erg pikant voor 1965).
Van de spider-trap met gruwelijke spin gaan we vanavond nog akelige dromen hebben.
Meesterwerk!

4,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 26 augustus 2011, 1:44 uur
 bevat spoilers, selecteer de tekst om deze te lezen
I AM the Crimson Executioner!

100% eens met wendyvortex! Meesterwerk! Gotische Eurotrash pur sang. De Breedbeschouderde Bodybuilder Miklós -Mickey- Hargitay speelt niet De Scharlaken Beul, neen, hij IS Il Boia Scarlatto!

Om een gotische setting te hebben voor een horror-fotoshoot, breken vijf sexy covermeisjes en een handvol fotografen in wat zij houden voor een onbewoond kasteel. Met de grimmige kamers en kerkers als achtergrond nemen ze prachtige gestileerde horrorfoto’s. MAAR... er bevindt zich een getormenteerde acteur in het kasteel. En ... het is de ex-vriend van een der modellen!
Het kasteel blijkt de laatste ‘rustplaats’ van de Scharlaken Beul, een 17e Eeuwse bruut, die bekend stond als een roodbemutste, gemaskerde maniakale martelaar. Deze freaky bullebak werd in een IJzeren Maagd ingesloten in de catacomben van het kasteel, om daar te creperen.
De shoot verloopt lekker, totdat... Al snel vinden er vreemde ongelukken plaats, mensen beginnen dood te gaan. De modellen moeten vechten om het vege, bevallige lijfje te redden. De Scharlaken Beul heeft z’n zweepje weer uit het vet getrokken, en hij is pissig!

De locatie alleen al is het waard om te zien. Het is een prachtig kasteel met alles erop en eraan. Alles wat een goede gotische horrorfilm zich maar kan wensen. De film schijnt geïnspireerd te zijn door Markies de Sade. En als ik de uitgebreide creatieve martelkelder zie, snap ik dat wel. Toch vind ik er ook een Edgar Allan Poe aspect aan zitten. Alleen al het hele karakter van De Scharlaken Beul is een onuitputtelijke bron van hilarische intensiteit!

De special effecten zijn zó pijnlijk fake, maar het is een goede pijn, een lekkere pijn. Hoe de acteurs reageren op elke namaakdreiging is briljant in zijn campheid! Het doet je met tranende ogen, bijtend op je trillende onderlip vragen om meer, méér, alsjeblieft, MEER! Hoogtepunt is het prachtige meisje –de adembenemende exotische schone Moa Tahi- dat aan een gigantische spinnenweb vastgebonden is. De held wurmt zich met heel veel moeite om zich onder een netwerk van spinnentouwtjes door. Elke keer als hij een touwtje raakt, schiet er een pijl uit de muur! Ondertussen daalt er een spin naar beneden, richting het hulpeloze, doodsbange meisje! Zei ik spin? Meer een aardappel met pijpenragers als poten! Dit meisje toont zóveel acteertalent om zó’n pure angst uit te stralen voor een PIEPER! Er is uiteraard nog veel meer moois te zien.

Iedereen leeft zich geweldig uit in zijn rol. De doodsangst en paniek straalt uit elke porie. Toch is het Miklós -Mickey- Hargitay die boven iedereen uit schmiert. Hij hijgt, hij puft, hij blaast giechelend zijn gespierde ingeoliede borst vooruit, giechelend, steeds maar weer giechelend! Hij pompt zijn spieren op bij elke ademteug, hij is intens in zijn overtuiging dat hij Il Boia Scarlatto IS! En dat is prachtig. Iedereen is intens in zijn overtuiging. Da’s toch kicken?

Massimo Pupillo heeft een briljant stukje 1960s gotische Eurotrash neergezet. Het is donker, het is zwierig. En de muziek, WOW de muziek! Alles wat film zo geweldig maakt, in één film opgerold. Van begin tot eind weet je dat je in een bizar avontuur verzeild bent geraakt. Maar wát voor avontuur! Niets is wat het lijkt. iedereen is in gevaar. Achter elke muur wacht een nieuwe bedreiging. Hilarische, bizar heftige en bloedige effecten, hammy en schmierende acteurs. Het ultieme campy Eurotrash genot.

Voor de Scharlakenbespandexte Beul, en een schitterend modelletje, doodsbang voor een Bintje met pijpenragers, 4,5 roodgeslagen sterretjes, bwa-HAHAHAHAHAHAHA!