Ercole al Centro della Terra (1961)
Alternatieve titels: Hercules in the Haunted World, Hercules vs. the Vampires

13 stemmen | gemiddelde 2,88
Italië
Actie /
Fantasy91 minuten / 81 minuten (korte versie)
geregisseerd door
Mario Bava en
Franco Prosperimet
Reg Park,
Christopher Lee en
Leonora RuffoHades heeft de vriendin van Hercules naar de onderwereld ontvoerd. Alleen een magische steen kan zijn geliefde nog redden, maar die ligt in het midden in de onderwereld. Hercules gaat op pad om de steen te vinden en zijn geliefde te redden.
4,0
[permalink] geplaatst op 12 juli 2006, 23:14 uurEen van de beste Hercules films uit de jaren 60.
4,5
[permalink] geplaatst op 7 juni 2007, 18:15 uurNummer 2 op mijn lijst van favoriete Hercules films.
En Reg Park is nummer 1 op mijn lijst van favorieteHercules acteurs.
4,5
[permalink] geplaatst op 18 mei 2009, 19:26 uurOpnieuw bekeken, voor de zoveelste keer...blijft leuk.
Ook na al die jaren.
Pretentieloos amusement van de betere soort.
Begin jaren zestig in de (bomvolle!)bioscoop gezien.
Dit genre was destijds helemaal'in'.
Christopher Lee speelt hierin (hoe kan het ook anders?) een vampier.
Reg Park blijft de beste Hercules voor mij.
3,5
[permalink] geplaatst op 15 juni 2009, 20:32 uurToch een behoorlijke prestatie; Bava weet van op papier absolute camp een visueel schitterend schouwspel te make. Natuurlijk vind de camp haar weg nog wel naar de film onder andere in beangstigend platte personages en in de afschuwelijke vorm van een rotsmonster... De film wordt dan ook vooral gesierd door haar kleurenballet, door de geweldige decors en door de met momenten zelfs briljante creature-design. Ercole al Centro della Terra is een platte film maar is door Mario Bava die zichzelf op visueel vlak overtreft, uiterst vermakelijk.