134.868 gebruikers | 85.640 films | 31.032 regisseurs | 3.506.653 berichten | 4.927.538 stemmen

Gamera tai Daikaijū Giron (1969)

Alternatieve titels: Gamera vs. Guiron, Attack of the Monsters

Gamera tai Daikaijū Giron (1969)
6 stemmen | gemiddelde 1,08
mijn stem:
Japan
Actie / Sciencefiction
82 minuten

geregisseerd door Noriaki Yuasa
met Nobuhiro Kajima, Miyuki Akiyama en Yuko Hamada

Drie kinderen ontdekken een vliegende schotel en worden ontvoerd door de aliens die zich nog in het schip bevinden. Gamera hoort van de ontvoering en besluit om de kinderen te gaan redden. Helaas moet hij eerst nog even afrekenen met het gevaarlijke monster Guiron.

gebruiker
bericht

0,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 16 februari 2007, 14:19 uur
Waan-zin-ni-ge Gamerafilm! Waar de eerste films al niet overliepen van logica (een enorme, vliegende, buitenaardse schildpad, tja...) gaat dit deel nog net eventjes verder. Zo is er oa een turnende Gamera op de brug ongelijk te zien, inclusief perfecte afsprong (echt waar!).

Wat deze film helemaal te gek maakt zijn de onwaarschijnlijk stupide gedubte stemmen... ik kan me haast niet voorstellen dat de mono- en dialogen in het Japans van net zo'n laag niveau zijn... adembenemend grappig en ergerlijk tegelijk.

Hilarisch slecht. 0,5*.

0,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 4 augustus 2007, 8:21 uur
Dit is inderdaad veruit de slechtste Gammera film die ik ken, maar daarom misschien wel nog grappiger dan de rest.

3,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 6 augustus 2007, 0:07 uur
Niet altijd even logisch nee, maar door het (over)vernuftige plot erg genietbaar. 2*

3,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 18 september 2007, 1:26 uur
Eigenlijk vind ik dit dus de beste Gamera-film en heb hem nu ook als niet-MST3K-versie gedownload :D
En dan blijkt dat er er twee verschillende dubs bestaan :'). In de beruchte 'Officer Cornjob'-scene zegt dat kleine meisje Kondo, ipv Koncho (wat door de heren van MST3K weer als Cornjob wordt gehoord) en zo zijn er nog wel meer wat kleine verschillen, maar wat wel weer zo is, is dat beide versies even slecht gedubt zijn. Dat dan weer wel :').