134.868 gebruikers | 85.640 films | 31.032 regisseurs | 3.506.642 berichten | 4.927.530 stemmen

locatie: Films » Sissi (1955) » Info

Drama / Romantiek
102 minuten

geregisseerd door Ernst Marischka
met Romy Schneider, Karlheinz Böhm en Magda Schneider

Keizer Franz Joseph, die enige tijd nadat hij de Oostenrijkse troon bestegen heeft een passende gemalin zal moeten zoeken, wordt verliefd op de jeugdige Elisabeth van Beieren, een vrolijk ongekunsteld meisje, dat door iedereen Sissi wordt genoemd. Franz Joseph weet de aanvankelijke gereserveerdheid van het hof tegen zijn wel heel jonge bruid om te zetten in enthousiasme en Sissi verlaat haar geliefde geboortehuis en haar familie om de man te huwen met wie ze lief en leed zal delen.

gebruiker
bericht

3,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 25 december 2009, 18:51 uur
Net gezien !

Het blijft leuk.

5,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 25 december 2009, 19:51 uur
jumpstylemovie schreef:
verschrikkelijk. gewoonweg verschrikkelijk!!
Ik kan er gewoon niks over zeggen behalve : BLERGH!!

ik snap best dat je een romantische en historische film misschien wel ontzettend traag en stom vind maar dan hoef je het nog niet helemaal af te kraken ;) ik zou zeggen als je het gewoonweg stom vind, kijk het dan niet als de achterkant van de dvd(?) of zoiets al saai vind, kijk het dan gewon niet...nogal logish he?

» Laagste prijs voor deze film op Blu-Ray

Sissi - Trilogy Collection (€ 29,99)
exclusief € 1,95 verzendkosten

Sissi - Boxset (€ 30,49)
exclusief € 0,99 verzendkosten

Sissi - Boxset (€ 30,99)
exclusief € 1,95 verzendkosten

» alle winkels en formaten voor deze film

2,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 27 december 2009, 10:55 uur
Heb je ruim 6000 films gezien, maar tot Eerste Kerstdag had ik nog nooit Sissi gezien. Nu dus wel! :)

Het viel me heel erg mee. Marischka heeft een gouden greep gedaan door een onderhuids drama aan de film toe te voegen door van de Sissi-figuur een opstandig iemand te maken. Het drama wordt nergens te groot uitgespeeld en sluimert hier al de hele tijd door. Ik heb zowaar zin om deel twee ook eens te zien (de 3DVD box staat overigens ook al jaren bij ons thuis), want dat belooft nog wat te worden als deze vaste hand wordt doorgetrokken. Dat zoetige suikerlaagje aan de buitenkant is best wel heel erg dun.

Het enige wat niet zo heel erg geslaagd (meer) was, was de potsenmakerij van de 'veldwachter'. Maar ja 1954...

3,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 28 december 2009, 22:39 uur
Eindelijk heb ik ook een keer de Sissyfilm gekeken en ik moet zeggen dat ik me zeker wel vermaakt heb. Inhoudelijk blijft het verhaal rond Sissy behoorlijk op de vlakte en het acteerwerk is vaak net iets te overdreven om grappig te zijn. Dat zie je echter wel vaker bij films van deze tijd.

Maar wat heb ik genoten van de mooie beelden van Beieren en Oostenrijk. En nog maar niet te spreken over de schitterende jurken die er voorbij komen. Het is een behoorlijk oppervlakkige film maar als je heel gevoelig bent voor sfeer in een film en je houdt van ouderwetse romantiek en dergelijke dan zit je met deze film helemaal goed.

nieuw bericht [permalink] geplaatst op 4 januari 2010, 19:13 uur
Romy Schneider acteert goed vind ik, en het is precies de goede actrice voor deze rol. Verder lijkt het mij geweldig om te leven zoals Sissi, totdat ze met Franz trouwt. De gezellige details maken de film af.

Een hele leuke film; 4.0*

4,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 5 januari 2010, 13:37 uur
Deze film is volgens mij ieder jaar rond de kerst weer op tv en ik heb hem nooit willen kijken omdat ik dacht dat ik hem vreselijk en oubollig zou vinden. En dat is ie ook !!! Maar hij is ook geweldig leuk.
Alleen de beginscene al met vader en de vele kinderen waarvan er één in het water valt. En dan Sissi die op haar paard over de heg springt en vervolgens met haar tamme hert gaat spelen. Dat verzin je toch niet. Geweldig !!!

2,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 29 mei 2010, 13:50 uur
Hoe vaak heb ik vroeger wel met mijn moeder mij moeten kijken naar Sissi. Echt heel veel vond ik er niet aan. Redelijk kostummdrama, met wel een goeie Romy Schneider. Mooie plaatje ook wel, maar hoogstaand is de film zeker niet.

2,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 14 september 2010, 21:28 uur
Dit vond ik eigenlijk de meest trage Sissi film. Er zit nog wel een aardige sfeer in. Acteerwerk van Romy was ook wel aardig. Decors, kostuums ook schitterend allemaal maar helaas houdt het daar eigenlijk wel mee op. De eerste Sissi film is wat mij betreft ook geen klassieker. Net zoals de laatste twee films krijgt dit een 2,0.

3,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 23 september 2010, 17:42 uur
Ik moet me aansluiten bij de rest... de film is te traag voor onze gehaaste tijd. Desalniettemin blijft het een erg goede film, vergeet niet dat de film uit 1955 stamt.

3,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 15 november 2010, 12:29 uur
Wat vond ik ze vroeger mooi, die Sissi-films. Nu zie ik het allemaal wat nuchterder.
Historisch gezien niet helemaal verantwoord maar toch plezierig entertainment.

3,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 26 december 2010, 12:54 uur
Dat was vroeger (jaren 70) toen ik nog een klein kind was min of meer verplichte kost met de feestdagen zeker als mijn oma op bezoek kwam. Ik kan me nog goed herinneren dat de locaties en decors er zeer fraai uitzagen en natuurlijk ook de prachtige kostuums. Romy Schneider zag er natuurlijk ook zeer fraai uit. De film is mooi maar wel traag maar vroeger was dit geen minpunt, tegenwoordig wel en omdat de film natuurlijk inmiddels oubollig is, is het kijken tegenwoordig best moeilijk. Ze zenden deze films wel natuurlijk ieder jaar rond de kerst nog uit op de Nederlandse als ook op de Duitse TV en dat is best een mooie traditie.

3,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 26 december 2010, 16:44 uur
Leuk om naar te kijken, dat gedoe aan het hof. En naar Romy Schneider natuurlijk. Wat een schatje was dat.

2,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 18 oktober 2011, 22:52 uur
Ik heb alleen deze gezien en daar hou ik het maar bij, dus stem ik ook alleen op deze. Die andere twee heb ik even vluchtig doorgekeken maar die zitten toch wel op hetzelfde niveau. De Sissi-films zijn al heel vaak op tv geweest. Nu ik hou niet van die kostuum-films, maar ik dacht ik zal deze film dan maar eens kijken. De populariteit is begrijpelijk al hebben de films wel een groot etiket geplakt op Romy Schneider's carrière als ook die van Böhm's. Op de dvd van de tweede film staat ook een making of waar Romy erbij vertelt en hoe je kunt zien hoe ze destijds zo'n film opnamen. Marischka was natuurlijk ook al heel ervaren.

Een film die mij dus niet ligt maar dat is meer inhoudelijk. Toch is de film niet slecht gemaakt en het wordt net als veel van die jaren '50 Duitse//Oostenrijkse films allemaal mooi en kundig in beeld gebracht. Komt nog bij dat bij Romy het acteren in het bloed zat en daardoor komt ze heel zelfverzekerd over. 2.0.