Amadeus (1984)

1614 stemmen | gemiddelde 3,76
Drama /
Muziek160 minuten / 180 minuten (director's cut)
geregisseerd door
Milos Formanmet
Tom Hulce,
F. Murray Abraham en
Elizabeth BerridgeWe schrijven 1781 en Antonio Salieri (Abraham) is werkzaam als de competente hofcomponist van Keizer Jozef II. Wanneer Mozart (Tom Hulce) aan het hof arriveert, moet een verbijsterde Salieri vaststellen dat de goddelijke muzikale inspiratie waar hij zelf naar zoekt, werd geschonken aan een losbandige, hondsbrutale nar. Gek van jaloezie, besluit hij Mozart met alle mogelijke middelen te gronde te richten, misschien zelfs met moord.Deze film staat op nummer 238 in de top 250
» volledige top 250
3,5
[permalink] geplaatst op 17 september 2011, 21:13 uurUitstekend drama met schitterende decors, kostuums, pruiken, beelden en natuurlijk de muziek. Het verhaal zat zeer goed in elkaar en was zeer boeiend. De film duurt behoorlijk lang maar verveeld eigenlijk nooit. De cast deed het prima en ik vond het schitterend om te zien hoe Antonio Salieri (uitstekend gespeeld door F. Murray Abraham) jaloers werd op Mozart en hem ten gronde richtte met alle gevolgen van dien. Tom Hulce speelde trouwens de rol van Mozart schitterend.
4,0
[permalink] geplaatst op 19 december 2011, 18:41 uurFenomenaal ,prachtig,briljant,geniaal,wat een film een echte finale film voor een weekje Home Cinema Festival.Deze film komt heel dichtbij de bekroning van Meesterwerk ,maar ...alleen de tempo zakte wat af aan het einde en er kwam geen einde aan dacht ik..voor de rest ben ik sprakeloos.
5,0
[permalink] geplaatst op 19 januari 2012, 23:44 uurVoor de zoveelste keer gekeken en wederom genoten, prachtige film.