134.865 gebruikers | 85.640 films | 31.032 regisseurs | 3.506.498 berichten | 4.927.369 stemmen

locatie: Films » The Hitcher (1986) » Info

Thriller / Misdaad
97 minuten

geregisseerd door Robert Harmon
met Rutger Hauer, C. Thomas Howell en Jennifer Jason Leigh

Jim Halsey is onderweg van Chicago naar San Diego. Onderweg neemt hij een lifter mee, die naar blijkt moordzuchtige neigingen heeft. Deze seriemoordenaar John Ryder laat een spoor van slachtoffers achter, waar Jim de schuld van krijgt. De politie gelooft Jims verhaal niet. De enige hulp die hij krijgt is van een serveerster.

gebruiker
bericht

kappeuter
(moderator)
3,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 16 juli 2011, 14:02 uur
93.9 schreef:
Eindelijk de echte vanavond of weer een foutje in de tvgidsen en weer remake?

Het gaat gelukkig wel degelijk om het origineel:
Film vooruitblik vanuit TV Anytime - Films Bij RTL - RTL.NL

nieuw bericht [permalink] geplaatst op 16 juli 2011, 16:54 uur
aha :D

» Laagste prijs voor deze film op DVD

Hitcher (€ 7,99)
exclusief € 1,95 verzendkosten

» alle winkels en formaten voor deze film

3,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 17 juli 2011, 1:51 uur
Okay een drietje omdat Rutger Hauer erin speelt. Het verhaal is natuurlijk flinterdun. Typisch een film voor op tv op de zaterdag avond. Tja op blu ray zal ik deze film never nooit kopen, maar ach kijkt wel lekker weg. Lekker veel filmgrain erin, stoffig met veel wind. Ach ik moet America nog steeds eens bezoeken. Wel te hopen dat ik geen serial killer ontmoet ;)

4,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 17 juli 2011, 2:11 uur
Je hebt kennelijk nog te weinig roadmovies gezien met serial killers, want dan had je begrepen dat dit de beste is.

nieuw bericht [permalink] geplaatst op 17 juli 2011, 10:48 uur
Wat een brilliante Rutger Hauer die alleen al met zijn mimiek je de stuipen op het lijf jaagt.

4,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 17 juli 2011, 15:37 uur
zat er gister midden in !
komt niet meer vaak voor van films met dat jaartal!
Toppertje!

4,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 17 juli 2011, 18:13 uur
Idd Echt een topper!!!

3,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 19 juli 2011, 12:14 uur
Eindelijk de eerste en enige echte The Hitcher gezien.
Hij is lekker weird. Hauer speelt z'n rol waar menig acteur een voorbeeld aan moet nemen,

3,5 Ster zeker!

3,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 22 juli 2011, 0:00 uur
Redelijk

Deze film moet het hebben van het geweldige karakter dat Hauer neerzet, want verder is het niet zo heel bijzonder. Wel zonder meer vermakelijk.

Zesje.

3,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 4 augustus 2011, 0:56 uur
Goede film, vooral dankzij het kat- en muisspel en de stoffige sfeer in de woestijn en de snelweglocaties waar geen kip te vinden is. Mooi in beeld gebracht.

Af en toe is het wat overdreven maar de film kakt geen enkel moment in. Het piekt juist vaak vanwege de vele momenten waarin weinig gesproken of gedaan wordt maar waar de spanning bijna voelbaar is. Best gaaf hoe de psycho alles onder controle heeft en als een ongrijpbare spook te werk gaat.

Dan ook nog de Texaanse politie d'r bij en de gelijkenis met No Country For Old Men / Anton Chigurh is levensgroot. De vrachtwagen zorgt nog wel voor een afknapper maar het slotstuk mag er weer zijn.

4,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 31 oktober 2011, 19:13 uur
Minstens net zo goed als de remake, met name door het sterke acteerwerk van Hauer en zijn creepy looks!!

4,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 18 maart 2012, 1:01 uur
Echt een klassieker een top film.
Goede acteurs goed verhaal.
4.0 waard !!

3,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 10 april 2012, 22:30 uur
milan90 schreef:

In zijn biografie geeft Hauer aan dat de hoofdrolspeler ook op de set oprecht bang voor Hauer was. :)

4,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 16 mei 2012, 17:03 uur
 bevat spoilers, selecteer de tekst om deze te lezen
Een nagenoeg perfecte thriller waarin de radeloosheid van Jim erg goed wordt overgebracht bij de kijker. De film had wat mij betreft alleen mogen stoppen na het vermoorden van de serveerster. Het hele gebeuren erna was wat over de top en duurde net wat te lang.

Dit is trouwens Hauer op zijn best. Speelt zeer overtuigend en angstaanjagend.

Zeer vermakelijk!