134.864 gebruikers | 85.640 films | 31.032 regisseurs | 3.506.490 berichten | 4.927.365 stemmen

locatie: Films » Foul Play (1978) » Info

Komedie / Thriller
116 minuten

geregisseerd door Colin Higgins
met Goldie Hawn, Chevy Chase en Burgess Meredith

Als de duffe bibliotheekmedewerkster Gloria bij toeval in het bezit komt van geheime informatie, is dit de start van een aantal mysterieuze gebeurtenissen. Zo wordt ze ineens gevolgd door een dwerg en een albino, waarvan ze overtuigd is dat deze twee het op haar leven hebben gemunt. Samen met politieman Tony Carlson gaat ze op onderzoek uit, en ze komen erachter dat er een aanslag beraamd wordt op de Paus.

gebruiker
bericht

3,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 28 juli 2002, 20:57 uur
Typische Goldie Hawn film - kan ik wel van genieten.

3,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 28 mei 2005, 19:10 uur
Best amusante film die wat aan de lange kant is. Chase is nog niet zo aanwezig als in zijn latere films en Hawn is in deze film nog niet irritant. De bijrol van Dudley Moore is hilarisch.

4,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 29 juli 2005, 13:04 uur
leuk om deze film na jaren nog eens terug te zien. Ik vond hem opnieuw zeer aangenaam, de film verveelt geen moment. een goeie familie-film.

4,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 27 april 2006, 16:47 uur
Een hele leuke, grappige film met een zeer charmante Goldie Hawn. "Beware of the dwarf".....

****-sterren

4,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 31 december 2006, 12:36 uur
waar kan je deze krijgen?

Zinema
(crew)
avatar van Zinema
2,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 30 augustus 2008, 4:22 uur
Enigszins onderhoudend, kluchtig en bij vlagen lachwekkende film. Niet het beste werk van Chase of Hawn maar wel vermakelijk. Redelijk.

3,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 16 mei 2010, 9:31 uur
brucecampbell schreef:
waar kan je deze krijgen?

Play.com - Foul Play (1978) (Region 1 DVD)

Volgens mij alleen in US uitgebracht