134.864 gebruikers | 85.640 films | 31.032 regisseurs | 3.506.490 berichten | 4.927.365 stemmen

locatie: Films » Ivanhoe (1952) » Info

Avontuur / Drama
106 minuten

geregisseerd door Richard Thorpe
met Robert Taylor, Elizabeth Taylor en Joan Fontaine

In het Engeland van de 12de eeuw vechten Saksen en Normandiërs een bloedige oorlog om de heerschappij uit. In deze woelige tijd gaat ridder Ivanhoe op zoek naar de Engelse koning Richard, die verdwenen is. Na een jarenlange tocht vindt de ridder zijn koning in de kerkers van een Oostenrijks kasteel. Richard wordt er vastgehouden met medeweten van zijn wrede broer John, die aast op de troon en bijgevolg weigert om het gevraagde losgeld te betalen. Vastbesloten de som te verzamelen, trekt Ivanhoe naar de burcht van zijn vader Cedric waar hij de jood Isaac en diens knappe dochter Rebecca ontmoet. Het meisje wordt meteen smoorverliefd op de moedige ridder en wil hem maar al te graag helpen om zijn doel te bereiken...

gebruiker
bericht

5,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 28 april 2003, 12:12 uur
Dit is zo'n geweldige film, gelukkig geregelt op TCM, ik heb deze klassieker van ongeveer van af mijn 7de, 40x gezien deze is geweldig, mooie decors, geweldige acteurs, mooie dialogen, prachtig verhaal.

En een hele hele hele hele grote aanrader!

5* yeeeaaahhh!

4,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 3 augustus 2003, 11:26 uur
Hier heb ik destijds een toneelstuk voor school moeten opvoeren (al zo'n 6 jaar geleden) en omdat al die mietjes ( ;-) ) van mijn klas niet wilden Ivanhoe zelf spelen, moest ik dan maar. Met als gevolg dat het uitdraaidde op een komedie. Maar terzake nu, om me destijds beter te kunnen inleven heb ik alle films van Ivanhoe die ik te pakken kon krijgen bekeken, en dit is toch wel de beste. Mooi acteerwerk en leuke decors zoals hierboven gezegd.

» Laagste prijs voor deze film op DVD

Young Ivanhoe (€ 4,99)
exclusief € 1,95 verzendkosten

Ivanhoe-Der Schwarze Ritter (€ 5,99)
exclusief € 1,95 verzendkosten

Young Ivanhoe (€ 7,99)
gratis verzending

» alle winkels en formaten voor deze film

5,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 3 augustus 2003, 12:37 uur

empirekees schreef:

Voor mijn toneel of voor de film ? :P

Zeg maar allebei

4,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 3 augustus 2003, 14:39 uur
4 voor de film en voor mijn toneel euhh... ow ja juist, je kan niet meer dan 5 geven ;-)

5,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 3 augustus 2003, 14:43 uur
schaal van 5 op 10, zeker ;-)

4,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 13 juli 2007, 12:47 uur
Hoe is het mogelijk dat deze top-klassieker nog steeds niet op dvd verkrijgbaar is in ons landje???

Wát een geluk dat TCM deze film herhaaldelijk laat zien.

En wát een sterren cast is hier aan 't werk.
Ik kan er maar niet genoeg van krijgen.
Telkens wanneer TCM- of een andere zender de film op het programma heeft staan kijk ik wéér!

Vandernagel
nieuw bericht [permalink] geplaatst op 9 december 2007, 12:26 uur
Brix schreef:
Wát een geluk dat TCM deze film herhaaldelijk laat zien.
Zeer zeker. Dankzij TCM heb ik vroeger menig klassieker gezien.
Vooral de decors zijn mooi om naar te kijken maar voor de rest is de film redelijk standaard. Het verhaal, de dialogen, de actie, het acteren, ...

3,0 sterren

2,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 29 januari 2008, 22:48 uur
Deze film gekeken omdat er vroeger ook een serie van was met o.a. Roger Moore, later nog Thierry La Fronde en Floris.

Ik vond de film wel gaan, maar echt super toch niet. Wat de series betreft Floris vind ik nog steeds grandioos, maar die andere twee series, nooit meer gezien. Was toen nog klein. Was leuke kindertijd met zwaard en schild op straat spelen.

nieuw bericht [permalink] geplaatst op 21 januari 2009, 12:50 uur
ik heb 1 scene gezien ( de gevechtscene ) en dat zag er zeer slecht uit. Geen special effects toegevoegd waar nodig 'fake' is ecvht zichtbaar

2,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 1 november 2011, 20:36 uur
Vrijdag 11 november 2011, ARD (Duitsland 1) 10.20-12.00