Beaches (1988)

geregisseerd door
Garry Marshallmet
Bette Midler,
Barbara Hershey en
John HeardAls de flapuit en aankomend artieste CC Bloom en rijkeluismeisje Hillary elkaar ontmoeten, betekent dit de start van een levenslange vriendschap. Ze houden jarenlang contact met elkaar door briefwisselingen. En later verhuisd Hillary, nu een succesvol advocate, naar New York om bij CC te zijn die haar carriere maar moeilijk van de grond krijgt. Dan draaien de rollen om, als CC toch haar succes krijgt, en Hillary ernstig ziek wordt.
3,0
[permalink] geplaatst op 6 oktober 2001, 0:49 uur(snik), (snik) een hele mooie film
3,5
[permalink] geplaatst op 22 februari 2002, 21:59 uurAWWWWWWWWWWW, boehoehoe!
3,5
[permalink] geplaatst op 22 juli 2002, 23:27 uurHeeft iemand een zakdoekje voor me.
4,0
[permalink] geplaatst op 29 juli 2002, 18:39 uurPrachtige film met uitstekende vertolkingen.
4,5
[permalink] geplaatst op 28 maart 2003, 22:14 uurgoede tranen trekker.
5,0
[permalink] geplaatst op 6 april 2003, 10:03 uurTien keer gezien en nog ontroerend. Dat lukt niet vaak. 5 sterren! Eigenlijk nog een halve ster extra voor Bette. Wat een top wijf!
3,0
[permalink] geplaatst op 1 juni 2004, 15:38 uurSchoot me gisteravond opeens te binnen. Wat is Imdb toch ongelooflijk handig voor als je niet op een filmtitel kunt komen.
Enfin, vroeger 2 keer gezien, en beide keren vond ik het wel een goede film.
*3.0*
5,0
[permalink] geplaatst op 14 september 2007, 23:32 uurEen super mooie film over het soort vriendschap wat je maar een keer in je leven sluit. vriendinnen door dik en dun in goede en slechte tijden. Het einde is echt heel aangrijpend en grijpt je gewoon naar de keel. Dit is op "The Rose"na de beste prestatie van Bette Midler
5* tijdloos
4,0
[permalink] geplaatst op 22 april 2008, 10:21 uurtearjearker.
maar wel een hele mooie tearjearker.
4,0
[permalink] geplaatst op 8 juli 2008, 0:29 uurwaarom is deze niet op dvd te krijgen met nederlandse ondertiteling?
ben er al n paar jaar naar op zoek.
vind t n mooie film, en heb m al zolang niet meer gezien
5,0
[permalink] geplaatst op 5 december 2009, 17:04 uurHeel mooi en plezierig om naar te kijken. Humor wisselt zich af met drama en tranen. Het leven is soms zo oneerlijk!
Mijn favo scene is het moment dat Hillary van die arts krijgt te horen dat CC graag verpleegkundige wilde worden. Geweldig hoe Hillary dan net haar lach in kan houden. (ja het is gespeeld...ik weet het!!!)
Deze film zit sowieso vol met dit soort momenten van gezichtsuitdrukkingen. Geweldig gespeeld.
3,0
[permalink] geplaatst op 8 augustus 2010, 15:19 uurSentimenteel verhaal over de ups en downs van een vriendschap tussen 2 vrouwen. Weinig verrassend in zowel het verhaal als de uitvoering ervan. De jonge versie van Bette Midler lijkt sprekend, ook al is het met een pruik.
[permalink] geplaatst op 14 oktober 2010, 20:30 uurYou_bastard schreef:
(snik), (snik) een hele mooie film
Een hele mooie film die je een 3 geeft

3,5
[permalink] geplaatst op 10 december 2010, 15:20 uurNet weer eens gekeken (kon de tranen weer niet bedwingen) en heb 'm met een halve ster verhoogd. Was vergeten hoeveel humor er in deze film zit.
[permalink] geplaatst op 2 januari 2011, 17:39 uur
bevat spoilers, selecteer de tekst om deze te lezenOngelofelijk !! Ben blij dat ik de tekst niet had gelezen voor ik deze film keek, echt totaal niet de bedoeling als je van te voren al weet dat ze ziek wordt, dat is nl. ook aan het einde van de film. Raar zeg !!
napoleoncomplex
[permalink] geplaatst op 20 juli 2011, 23:18 uurOnvergetelijke film als en over het leven zelf: hard, humoristisch, droevig, dwaas en ontroerend. Maar bovenal een film over een vriendschap die in de loop der jaren uitgroeit tot een band die zelfs bestand blijkt te zijn tegen jaloezie, achterdocht en onbegrip. Met Bette Midler in de overgetelijke hoofdrol.