Green Card (1990)

geregisseerd door
Peter Weirmet
Gérard Depardieu,
Andie Macdowell en
Bebe NeuwirthBrontë Parrish, een geboren en getogen New Yorkse, heeft een droomappartement met aanpalende serre gevonden, maar de eigenaars willen alleen aan echtparen verhuren. De Fransman Georges Fauré krijgt een job aangeboden in de Verenigde Staten, maar moet daarvoor aan een verblijfsvergunning zien te geraken. Een wederzijdse vriend brengt de twee op het idee een verstandshuwelijk af te sluiten. Alles gaat goed tot de immigratiedienst onraad ruikt.
[permalink] geplaatst op 11 augustus 2002, 17:02 uurbRRRRRRRR enge neus.
FisherKing
[permalink] geplaatst op 15 augustus 2002, 23:26 uurGewoon gigantisch leuke film met Gerard

sydney
[permalink] geplaatst op 15 augustus 2002, 23:29 uurNiet gezien. maar de interesse is in ieder geval opgewekt.
2,5
[permalink] geplaatst op 16 augustus 2002, 1:16 uurbRRRRRRRR enge neus.
Ik heb Barbara Streisand niet kunnen ontdekken in deze film.
FisherKing
[permalink] geplaatst op 16 augustus 2002, 1:24 uurJa ik gelukkig ook niet: bbbrrh
[permalink] geplaatst op 18 augustus 2002, 14:58 uur(quote)
Ik heb Barbara Streisand niet kunnen ontdekken in deze film.
Die enge neus van Gerard Depardieu.
[permalink] geplaatst op 2 februari 2003, 1:46 uurMacmanus schreef:
bRRRRRRRR enge neus.
Leuke neus en leuke film, 3,5*!
3,0
[permalink] geplaatst op 18 augustus 2005, 16:15 uurHerinner me deze als een geslaagde comedy met goed samenspel tussen de non-actrice Macdowell en top-acteur Depardieu. Misschien nog maar eens kijken.
Moviestar
[permalink] geplaatst op 30 september 2005, 14:34 uurVerschrikkelijk! 0.5
Niet grappig, niet goed geacteerd, rommel.
2,5
[permalink] geplaatst op 17 februari 2006, 20:25 uurHeel voorspelbaar, vond alleen dat pianospelen van George grappig, voor de rest van de film niet eens een glimlach.
3,0
[permalink] geplaatst op 15 juli 2006, 16:22 uurIk kon me niet echt inleven in deze film vanwege het tenenkrommende slechte acteerwerk van Macdowell. Voor een romantische komedie zat er ook weinig humor in. En het verhaal, beetje ongeloofwaardig. Maar na een vermoeiende dag is het een aardig wegkijkertje.
[permalink] geplaatst op 30 mei 2007, 17:25 uurIk heb me echt heel erg vermaakt tijdens het kijken van deze film. Voornamelijk door het ontzettend droge gedrag van Gerard. Ik vind hem echt super. Hij straalt natuurlijke humor uit. Dit geeft chemie. Zeker in deze film.
3,5
[permalink] geplaatst op 27 oktober 2007, 0:10 uurTwee keer gezien nu.Een heel erg slechte prestatie van MacDowell en (zoals altijd) een topprestatie van Depardieu.Hij zorgde wel degelijk voor de benodigde humor.De film is absoluut de moeite waard.Je moet wel van een romatische komedie houden.Zeker heel goed "te pruimen".Ben je een fan van Depardieu.Kijken maar.
Een 3,5 voor Gerard..Met een goede tegenspeelster was het een 4 geweest.
4,0
[permalink] geplaatst op 17 mei 2008, 17:53 uurjohnboer schreef:
Een 3,5 voor Gerard
Wat mij betreft zelfs een 4 voor/door hem.
[permalink] geplaatst op 28 juni 2008, 12:50 uur
bevat spoilers, selecteer de tekst om deze te lezenHoewel de film vrij voorspelbaar was verveelde ik me geen moment. Waarbij ik vooral het spel van Gerard Depardieu enorm verrassend vond. Andie Macdowell leek een nogal een zeurende tante die niet helemaal in de film thuis leek te horen. Gerard Depardieu speelt een buitenlander die een verblijfsvergunning (Green Card) via een verstandshuwelijk regelt. Alleen ruikt de immigratiedienst enige vreemde luchtjes bij de twee. Natuurlijk komt alles op zijn pootjes terecht en ontstaat echte liefde tussen de twee. Geen verkeerde romantische komedie en ik vroeg me tijdens het kijken af of dit Gerard Depardieu debuut in Hollywood was?
3,5
[permalink] geplaatst op 27 april 2009, 13:23 uurTop vermaak. Vooral Gerard!
5,0
[permalink] geplaatst op 1 september 2010, 21:39 uurvan de reacties van sommige (personen) ontdek je wel dat je je niet moet laten beinvloeden door hun commentaren Wat een onzin wordt er geuit. Ik durf te wedden dat zeikfilms beter bij hen passen......Deze film is gewoon geweldig, en de acteerprestaties fantastisch. Wat de neus van Depardieu betreft, die past bij hem, een persoon om verliefd op te worden.