Desperately Seeking Susan (1985)

220 stemmen | gemiddelde 2,46
Komedie104 minuten
geregisseerd door
Susan Seidelmanmet
Madonna,
Rosanna Arquette en
John TurturroRoberta, de jonge gefrustreerde echtgenote van een verkoper van badkuipen, is helemaal gefascineerd door een oproepje in de krant. 'Wanhopig gezocht: Susan' luidt de tekst, en de afzender is een zekere Jim die een afspraak wil maken in het New Yorkse Battery Park. Roberta besluit naar de afgesproken plek te gaan en daar wordt ze prompt met Susan verwisseld. Zo ontmoet ze Dez, de vriend van Jim, die zeer van haar gecharmeerd is. Maar hij is niet de enige die achter haar aanzit. Er is namelijk ook nog een moordenaar die jacht maakt op een paar oorringen die in het bezit zijn van Susan...
3,0
[permalink] geplaatst op 2 oktober 2001, 9:01 uurLeuke film met een jonge Madonna die tenminste niet probeert te doen alsof ze kan acteren, maar gewoon een beetje gek doet.
FisherKing
[permalink] geplaatst op 28 juli 2002, 22:49 uurJa redelijke komedie maar meer door Arquette en Turturro
3,5
[permalink] geplaatst op 28 juli 2002, 23:43 uurNa het zien ervan weken van Rosanna gedroomd.
FisherKing
[permalink] geplaatst op 29 juli 2002, 0:24 uurJa Petey had ik ook

3,0
[permalink] geplaatst op 25 februari 2006, 12:37 uurLuchtige muziek en luchtig filmpje.
Madonna doet leuk mee.
Geen hoogvlieger.
Makkelijke wegkijker.
2,5
[permalink] geplaatst op 28 april 2006, 10:03 uurHet begin van de film vond ik erg vermakelijk, halverwege zwakte de aandacht af. "Get into the groove".....** en een half. Madonna doet wel haar best vind ik.
hinie
[permalink] geplaatst op 28 april 2006, 14:14 uurWas helemaal fan van Madonna in die tijd.
Vond de film toen ook helemaal geweldig!
[permalink] geplaatst op 30 november 2006, 16:23 uurFabel achtige goede film, raar dat deze film toen geen oscar heeft gewonnen, het was nameljk erg vernieuwend, en dat is deze film nog steeds. De muziek is er goed, en het verhaal uitmuntent. Kortom deze film hoort in je persoonlijke top10
3,0
[permalink] geplaatst op 6 december 2006, 13:45 uurbeste mark(ie), dat is wel erg enthousiast! Ik vind vooral dat Rosanna Arquette maar Madonna toch ook, erg goed acteren, het verhaal is daarentegen wel wat aan de magere kant. Daarom toch maar niet in mijn persoonlijke top 10

Ik weet niet of het vernieuwend was voor die tijd, maar wie weet..
4,0
[permalink] geplaatst op 11 december 2006, 14:54 uurIn je top 10 lijkt me nogal overdreven, maar toegeven deze film heeft veel vaart, is grappig en bijzonder amusant. Wat is die arquette toch aantrekkelijk... 4 sterren.
topfilm from the 80's-- aanrader.
4,0
[permalink] geplaatst op 10 februari 2007, 19:13 uurLeuke film
Is typish die madonna van die tijd.
Madonna trok alle aan dacht(voor mij hoor)
een 4.0
2,5
[permalink] geplaatst op 24 augustus 2008, 12:48 uurDe enige redelijke film met Madonna (en dat zegt toch wel een hoop). Luchtig en onderhoudend maar nergens echt goed. Een vette hit vanwege Madonna's immense populariteit destijds. Redelijk.
4,5
[permalink] geplaatst op 7 januari 2009, 13:17 uurWaarschijnlijk desperately gedateerd, maar dit is zo'n film die bij mij (destijds, ik geef toe) op al de juiste knopjes duwde. Lekker sentimenteel verhaaltje, in New York, grappig en goed geschreven en last but not least: alles komt goed.
Een beetje zoals 'Something wild', ook al zo'n favoriet van mij.
4,5
[permalink] geplaatst op 7 januari 2009, 13:18 uurWaarschijnlijk desperately gedateerd, maar dit is zo'n film die bij mij (destijds, ik geef toe) op al de juiste knopjes duwde. Lekker sentimenteel verhaaltje, in New York, grappig en goed geschreven en last but not least: alles komt goed.
Een beetje zoals 'Something wild' of 'Married to the mob', ook al zo'n favorieten van mij.
3,5
[permalink] geplaatst op 10 april 2009, 23:44 uurstefan dias schreef:
Waarschijnlijk desperately gedateerd,
Mooi tijdsbeeld noem ik dat

2,5
[permalink] geplaatst op 10 mei 2011, 23:03 uurNog een keer bekeken en eigenlijk vind ik hem toch wel leuk. De vorige keer dat ik hem gezien had ergerde ik me dood aan het slechte acteerwerk. Ik vind dat nog steeds heel slecht maar toch is het wel een grappig filmpje om naar te kijken. Als kind heb ik deze film ook gezien en wat me toen het meeste bijbleef was de vrijheid, blijheid, schijt aan de wereld houding van Susan. Dat gevoel heb ik nog steeds wel een beetje bij het kijken naar deze film. Ja, deze film kijkt wel lekker weg.
[permalink] geplaatst op 5 juli 2011, 21:27 uurVlotte, luchtige vertelling met goede hoofdrollen: arquette als muurbloempje dat in een andere wereld terecht komt, en madonna als vamp. Echt grappig is het niet, maar het alice in wonderland-achtige verhaaltje blijft wel amusant. Ook de sfeer zit er goed in, vooral door de mooie fotografie van new york bij nacht (in groene en gele tinten) en de atmosferische score van thomas newman. Sympathieke film.
3,0
[permalink] geplaatst op 14 augustus 2011, 23:59 uurLekkere popcornfilm met spanning en humor rondom een i.d. verwisseling. Een van de betere films met Madonna.
3,0
[permalink] geplaatst op 8 januari 2012, 22:30 uurJohn Lurrie's performance mag dan klein zijn (de reden waarom ik deze film vooral ben gaan kijken), de 80s vibe druipt hier vanaf. En dan vond ik het onderwerp (escaping your boring life) ook nog eens interessant. Jammer genoeg levert het een wel heel conventionele vertelling op. Maar fun was het zeker.