• 9.369.454 stemmen

Geregisseerd door: Francesco Carrozzini

Met onder meer: Alessandro Borghi, Jessica Brown Findlay en Charles Dance

Gesproken taal: Engels en Italiaans

Plot The Hanging Sun

Nadat hij een maffiabaas, tevens zijn vader, verraden heeft is de huurmoordenaar John op de vlucht. Hij trekt naar het noorden waar hij zich ophoudt in een diepreligieus dorpje. Het is een merkwaardige plek waar de middernachtszon heerst en de dorpelingen uit een ander tijdperk lijken te zijn weggelopen. John maakt er kennis met Lea en haar zoontje Caleb en komt er in het reine met zijn geweten.

logo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm still

avatar van blurp194

blurp194

Een nogal tobberig verhaal dat zich afspeelt in een van God verlaten en vreemd dorpje waar de zon niet schijnt - misschien dat het er wel heel mooi is, maar daar zien we niks van. Charles Dance speelt mee, maar laat weinig meer dan zijn bekende strenge mombakkes zien, Brown Findlay slaagt er vooral in om uit te stralen dat ze diepongelukkig is en Borghi blijft gedurende de hele speelduur mysterieus.

Nou zou dat allemaal nog wel prima zijn, maar het komt nou ook weer niet over alsof dat allemaal beslist bewuste keuzes geweest zijn. Net zoals er in het verhaal wellicht details zijn die me ontgaan zijn, maar het is me echt de moeite niet om daar een tweede kijkbeurt in te steken. Zo’n film is het niet.