Outside Providence (1999)

geregisseerd door
Michael Correntemet
Shawn Hatosy,
Amy Smart en
Alec BaldwinAls Timothy Dunphy voor de zoveelste keer in aanvaring komt met de wet, wordt hij door zijn strenge vader naar een prep-school in Cornwall, Connecticut gestuurd, zodat hij zich kan voorbereiden op zijn studie. Op zijn nieuwe school voelt hij zich echter niet zo goed thuis, en heeft het binnen de kortste keren aan de stok met de directeur. Gelukkig maakt hij kennis met de mooie Jane, met wie hij een hoop tijd doorbrengt. Timothy begint langzaam te beseffen dat het tijd wordt om volwassen te worden, maar dat het minstens even belangrijk is om te weten hoe je een goede joint moet rollen.
3,5
[permalink] geplaatst op 15 april 2003, 13:16 uurOoit eens in de sneak gezien. Vond het nog wel een charmant filmpje, en ik herinner me nog enkele goede grappen. Zeker goed voor 2,5 sterren
3,5
[permalink] geplaatst op 15 april 2003, 13:19 uurJa, lekker filmpje dit, en bij ons één van de meest memorabele sneaks ooit. Het publiek ging volledig uit z'n dak en de film scoore een 8.1/10, een van de hoogste scores aller tijden.
Dat de film dik in orde is, zal er ook wel wat mee te maken hebben, natuurlijk
3.5 sterren.
[permalink] geplaatst op 15 april 2003, 13:51 uurbioscoopzaal schreef:
Nu je het zegt. Ik herinner me nog dat een deel van het publiek de zaal al verliet voor de film begon omdat men zei dat er nog geen ondertitels bij waren. Ik dacht achteraf nog dat die mensen toch wel wat gemist hadden. Upgrade naar drie sterren
temper
[permalink] geplaatst op 13 mei 2003, 23:55 uurOp de hoes staat: spetterende komedie van de makers van "There's something about Mary". Ook het verhaal achter op de hoes klopt voor geen meter. Zeker die laatste zin: 'overleeft echte liefde dan werkelijk alles?' In werkelijkheid is het een zeer aardige speelfilm/dramafilm met goede rollen van Baldwin en Hatosy. 3 sterren.
[permalink] geplaatst op 14 mei 2003, 11:57 uurtemper schreef:
Je zegt het ... deze film is inderdaad geen standaard, generische tienerfilm. Maar om wat publiek te trekken moet hij wel als dusdanig verkocht worden. Vandaar ook dat "OP" waarschijnlijk zijn publiek nooit heeft gevonden, de film werd gewoon verkeerd gemarket.
Gelukkig bewijzen de broertjes Farrelly dat ze ook nog iets anders kunnen dan lachen om iemand anders ongeluk. Al doen ze dat natuurlijk uitstekend ...

2,0
[permalink] geplaatst op 5 december 2004, 2:02 uurNogal matige, incoherente, niet grappige comedy. Wel een lekkere (hoewel gemakkelijke) soundtrack en een leuke rol van Baldwin.
[permalink] geplaatst op 29 juni 2007, 13:25 uurRock en metalfans opgelet!
Huiding Seemlesszanger en ex-Killswitch Engage zanger Jesse Leach speelt een rolletje in deze film.

2,0
[permalink] geplaatst op 2 januari 2011, 11:52 uurHad een leuke komedie verwacht maar niks bleek minder waar.
Outside Providence kan je beter onderdelen in een drama, maar dan wel een drama die het precies volgens het boekje doet en die de clichés moeiteloos overneemt!
Gelukkig waren er positieve punten zoals bijvoorbeeld het acteer niveau en de goed gepaste jaren 60/70 muziek die door de film heen te horen is.
Jammer genoeg vind ik aan deze film weinig andere pluspunten, hij kijkt snel weg maar is zo standaard en doet geen enkele moeite om een cliché uit de weg te gaan.