132.206 gebruikers | 83.133 films | 30.189 regisseurs | 3.421.702 berichten | 4.775.274 stemmen

When Worlds Collide (1951)

When Worlds Collide (1951)
44 stemmen | gemiddelde 2,94
mijn stem:
Sciencefiction
83 minuten

geregisseerd door Rudolph Maté
met Richard Derr, Barbara Rush en Peter Hansen

Wetenschappers berekenen dat er binnen onafzienbare tijd een andere planeet op onze aarde zal botsen. Ze bouwen een raket en selecteren een aantal vrijwilligers die van de onvermijdelijke ramp kunnen vluchten.

gebruiker
bericht

nieuw bericht [permalink] geplaatst op 30 augustus 2005, 17:39 uur
Steven Spielberg zou al aan een remake aan het werken zijn.

nieuw bericht [permalink] geplaatst op 30 augustus 2005, 17:41 uur
Het lijkt me sterk dat hij na War of the Worlds nog eens zoiets gaat doen. Daarbij heb ik al zoveel geruchten gehoort over Spielberg-projecten dat ik niet meer weet wat waar is en wat niet.

» Laagste prijs voor deze film op DVD

When Worlds Collide (€ 6,99)
exclusief € 1,95 verzendkosten

When Worlds Collide (€ 7,99)
gratis verzending

» alle winkels en formaten voor deze film

4,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 17 oktober 2005, 13:47 uur
Goed plot, goede uitwerking, prachtige FX en degelijk acteerwerk. Een van de betere SF films (voor die tijd). Wat ik erg goed vond, was het gegeven dat de regering geen bal gelooft van de waarschuwingen van de wetenschappers en dat het ontsnappingsplan daarom door particuliere geldschieters wordt betaald. Vooral de paniek en de chaos op het einde is goed in beeld gebracht.

nieuw bericht [permalink] geplaatst op 7 december 2005, 17:20 uur
Remake van Spielberg lijkt er toch echt aan te komen

nieuw bericht [permalink] geplaatst op 7 februari 2006, 7:32 uur
Pieter Montana schreef:
Steven Spielberg zou al aan een remake aan het werken zijn.

The One Ring schreef:

Bones1138 schreef:
...Oh ja, en Steven Spielberg moet met zijn tengels van filmklassiekers afblijven. Als hij dit gaat remaken, kan hij wat mij betreft met pensioen.

Grsbk schreef:
Remake van Spielberg lijkt er toch echt aan te komen

Spielberg gaat produceren:
When Worlds Collide (2006) (pre-production) (producer)

De regisseur is Stephen Sommers (de 'writer' van Scorpion King, Van Helsing en meer...)

3,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 9 mei 2007, 1:05 uur
Erg leuke 50 sc-fi film. Spannend, goede special effects. Eén van de beste in het genre.

nieuw bericht [permalink] geplaatst op 24 juli 2007, 20:24 uur
When Worlds Collide is een Amerikaanse sciencefictionfilm uit 1995 onder regie van Rudolph Maté.

Wat moet ik nou geloven? 1951 of 1995?

3,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 31 mei 2008, 12:23 uur
Uit 1951 uiteraard, een remake staat voor 2010 in de planning. Op zich sta ik daar niet heel negatief over. Dit verhaal is an sich wel leuk, maar verdient een veel hippere uitwerking. En wellicht ook meer wetenschappelijk correct, alhoewel ik me vraag in hoeverre dat mogelijk is :').
Deze film heeft overigens wel een aantal mooie kleurrijke shots en won de special effects-oscar zowaar!

2,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 8 augustus 2008, 19:05 uur
Sc-Fi Classic!

Hilarisch jaren 50tig filmpje. Nog grappiger is dat het gaat worden geremaked. Geen idee hoe ze het gaan doen, maar in deze film denken ze nog dat het onmogelijk is om de ruimte in te gaan. En zijn ze zo goed als de hele film bezig met een space-ship te maken die ze naar de nieuwe planeet stuurt. Lijkt me een redelijk korte remake worden dan :D

Maar voor de liefhebbers van de jaren 50tig sc-fi wel een aanrader. Thunderbirds achtige special effects, theatraal acteerwerk en muziek die ongeveer over naast zit. Vreemdste timing qua muziek die ik ooit heb gezien en gehoord.

2.5 sterren. Zal niet snel horen tot iemand zijn all time favorite. Maar puur bedoeld om je even 70tig minuutjes terug te wanen in de tijd!

2,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 13 maart 2009, 23:41 uur
Macmanus schreef:
Sc-Fi Classic!

Ik dacht dat Mimi Leder in samenwerking met Steven Spielberg al een remake heeft uitgebracht in 1998 namelijk Deep Impact. Volgens de commentaar bij de extra's van de film legt de regisseur uit dat Deep Impact er een remake van is.

4,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 20 augustus 2009, 19:59 uur
Prachtige jaren 50 Sci-Fi!

Een van de betere Sci-Fi films uit z'n tijd. Met prachtige special effects...
enkel het verhaal klopt niet echt helemaal, maar daar heb ik me geen moment aan gestoord.

ook het beeld is gewoonweg prachtig als je bedenkt dat in 1951 nog heel veel films in zwart-wit uitkwamen.

kortweg 4*!

2,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 18 maart 2010, 10:25 uur
Heb verleden week nog de film Deep Impact gezien (1998) Bij de extra's werd gezegt dat spielberg een remake wou maken van When Worlds Collide, maar dat ze het script hebben aangepast omdat het gewoon te onrealistisch zou zijn, de uiteindelijke "remake" is dus Deep Impact geworden. Op imdb staat weer 2012, dus ik denk niet dat het er nog van zal komen...
Over de film dan

Zinema
(crew)
avatar van Zinema
2,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 25 mei 2010, 21:52 uur
Blauwdruk vol kraters.

Want er zitten nogal wat goofs en hiaten in het plot. Toch is dit SF-filmpje uit den ouden doos best onderhoudend en zou later menigmaal 'geremaked' worden. Ook die versies waren allesbehalve sterk en gaven een wel erg letterlijke betekenis aan het subgenre 'rampenfilm'.

Nog hilarischer dan de SFX is de originele trailer. Hierin werd het publiek destijds gerustgesteld met de mededeling dat het fenomeen der botsende planeten pas over miljoenen jaren zou kunnen plaatsvinden.

Doorsnee.