134.866 gebruikers | 85.640 films | 31.032 regisseurs | 3.506.531 berichten | 4.927.398 stemmen

locatie: Films » Small Soldiers (1998) » Info

Actie / Animatie
108 minuten

geregisseerd door Joe Dante
met David Cross, Kirsten Dunst en Jay Mohr

Alan, zoon van een speelgoedwinkel-eigenaar, probeert een paar nieuwe actie-figuurtjes uit: De Commando Elite en de Gorgonites. Hij weet echter niet dat deze speeltjes ontworpen zijn om te bewegen en te praten. De fabrikant heeft echter zeer intelligente militaire computerchips gebruikt, waardoor de poppen in staat zijn te leren. Een veldslag tussen de Commando's en de Gorgonites staat op het punt te beginnen.

gebruiker
bericht

2,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 22 februari 2009, 23:26 uur
Dit was vroeger zo vet. :P

Chainsaw
(moderator)
avatar van Chainsaw
3,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 23 februari 2009, 21:04 uur
Small Soldiers is op en top Joe Dante. De film kent horden overeenkomsten met The Gremlins en ademt ook geregeld dezelfde sfeer uit. Naast deze sfeer neerzetten zet Dante een aantal zeer sterke komedie- (Dick Miller, Phil Hartman, David Cross) en stemacteurs aan het werk en maakt er een heerlijke chaos van. De lol en het plezier spat bijna letterlijk van het scherm. Verder is Small Soldiers goed verzorgd; zo laten toppers als Stan Winston en Jerry Goldsmith zich van hun beste kant zien en horen.

Erg vermakelijk. 3,5 sterren.

» Laagste prijs voor deze film op DVD

Small Soldiers (€ 4,99)
exclusief € 1,95 verzendkosten

Small Soldiers (€ 4,99)
gratis verzending

Small Soldiers (€ 5,99)
exclusief € 1,95 verzendkosten

» alle winkels en formaten voor deze film

film_kaza
nieuw bericht [permalink] geplaatst op 9 april 2009, 11:30 uur
Viel een beetje tegen. Het verhaal was zo voorseplbaar en ongeloofwaardig dat het niet normaal meer was. De poppen waren wel grappig en maakte het een en ander leuker.

3,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 11 april 2009, 21:21 uur
Leuke film, geweldig die Gorgonites.
Verhaal en muziek zijn goed, en vooral de stemacteurs vond ik erg geslaagd. Ik heb me in elk geval goed vermaakt met deze film.

2,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 1 mei 2009, 18:12 uur
Als kind altijd één van mijn favoriete films geweest. Inhoudelijk gene vette, animatie valt ook dik tegen achteraf gezien, en eigenlijk op de nostalgische factor na niet veel te zien (behalve dan de perfecte stemmen van Tommy Lee Jones en Frank Langella), maar dat is nèt genoeg.

4,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 12 juli 2009, 13:55 uur
Dit is een geweldige film! Jeugdsentiment!
Die poppen van Chip Hazerd zijn geweldig. Ik heb de dvd nu niet meer wat ik erg jammer vindt. Vroeger wel 40 keer gezien ik was helemaal verslaafd aan deze film!

3,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 9 augustus 2009, 19:59 uur
haha echt een leuke kinderfilm die ik vandaag de dag nog met plezier terug bekijk :)

3,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 13 augustus 2009, 19:30 uur
 bevat spoilers, selecteer de tekst om deze te lezen
Geweldig, dat Spice Girls muziek tijdens een aanval op het huis! _O^

4,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 9 september 2009, 13:41 uur
ik ga hem zo meteen weer opzetten na 5 jaar ofzo.

3,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 11 oktober 2009, 13:05 uur
Deze film blijft gewoon leuk, en het is eens een keer niet zo'n animatie film met allemaal zoetsappige verhalen.
Hier is animatie met actie gemengd en dat pakt goed uit vind ik.

2,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 14 oktober 2009, 16:53 uur
Was een tijdje de grote favoriet van mijn broertje en natuurlijk moest ik dan erg vaak meekijken, ook op school heb ik hem een aantal keren gezien als kind. Animatie is wel leuk en de film is best vermakelijk maar daar bleef het een beetje bij voor mij.

2,5 sterren

3,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 20 oktober 2009, 12:55 uur
Vroeger heb ik deze film wel 100000 x gezien, vondt hem geweldig
Heb hem gister weer gezien, en het heeft me weer vermaakt.
Het blijft gewoon leuk!

3,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 13 december 2009, 21:32 uur
Gorgonzolas... _O^

Toch jammer dat er geen 2de deel hiervan tot stand kwam.

4,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 23 maart 2010, 1:56 uur
Hee, deze ken ik nog.. _O^

Zou niet goed kunnen zeggen wat ik er nu van zou vinden, maar weet dat ik het toen geweldig vond :D

dominion
nieuw bericht [permalink] geplaatst op 1 september 2010, 10:53 uur
ik heb de dvd gesigneerd met de handtekening van Joe Dante

3,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 20 oktober 2010, 14:34 uur
Mijn kinderen hebben deze film wel 100x gezien :p

1,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 6 november 2010, 17:39 uur
Slechte film. Ik vind de graphics niet mooi. Het ziet er slecht uit en erg houterig. Miss dat kinderen hem wel leuk vinden maar ik vond hem slecht.

3,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 6 november 2010, 19:13 uur
Niks mis mee, ik vond het er wel prima uit zien.
Ook qua actie ontbreekt er niks, zelfs het acteren was nog redelijk.

3,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 6 maart 2011, 19:25 uur
Leuke kinderfilm.

Joe dante heeft al kunnen bewijzen met Gremlins1&2 dat hij geslaagde kinderfilmpjes kan regiseren.

Acteurs, en actrices doen wat ze moeten doen.
Goede David Cross, en een jonge Kirsten Dunst dat er helemaal plezier in heeft, en zich goed laat gaan op een speelse kinderachtige manier, maar dat hoord helemaal bij een film als deze.
Grappig dat Tommy Lee Jones zijn stem hier geeft aan Major Chip Hazzard dat wel een leuke combinatie was.

Heel amusante scenes, en een gezellig sfeertje de hele film lang.

3,5

2,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 1 juli 2011, 13:29 uur
Redelijke animatiefilm om een keer te hebben gezien.