Casper (1995)

geregisseerd door
Brad Silberlingmet
Christina Ricci,
Bill Pullman en
Cathy MoriartyHoewel het eenzame spookje Casper alleen op zoek is naar een vriendje om mee te spelen, jaagt hij tot zijn grote verdriet de mensen keer op keer de stuipen op het lijf. Totdat Kat (Christina Ricci) in Casper's spookhuis Whipstaff Manor komt wonen. Haar excentrieke vader Dr. James Harvey, een ervaren spokenverdrijver, is ingehuurd door de nieuwe eigenaars van het huis, de onuitstaanbare Carrigan Crittenden en haar partner Dibs (Eric Idle), om Casper en de andere spoken weg te jagen.
3,0
[permalink] geplaatst op 23 maart 2008, 17:02 uurLeuke film, het einde was me wat té zoet maar verder wel te doen op een zondagmorgen,
3,5
[permalink] geplaatst op 4 april 2008, 1:45 uurEcht zo'n film die in mijn herinnering veel beter was, maar desondanks erg leuk met een aantal hele mooie ontroerende scenes.
3.5 *
5,0
[permalink] geplaatst op 31 juli 2008, 17:18 uurHet vriendelijke spookje!!!
Ik vind dit echt een klassieker onder de familiefilms, heerlijk voor een zondag namiddag samen met de kindjes te bekijken.
4,0
[permalink] geplaatst op 17 augustus 2008, 3:09 uurDeze film in m'n jeugd nooit gezien (schande) maar WAT EEN GOEDE FILM! De effecten zijn geweldig, het had zo uit 2008 kunnen komen, het verhaal is grappig, het ziet er allemaal geweldig uit, de speelduur is precies goed! Toch wel 1 van de betere familiefilms die ik gezien heb. *4
3,0
[permalink] geplaatst op 5 oktober 2008, 17:15 uurVroeger heb ik deze film wel zeker 10 keer op een week gekeken.
Nu was hij vanmiddag op vtm, leuk om hem nog eens terug te zien.
3,0
[permalink] geplaatst op 4 december 2008, 23:07 uurMy God, wat hield ik vroeger van deze film

! De delen die erna kwamen waren echter helemaal niks, die met dat kleine heksje. Werd die niet gespeeld door Hillary Duff?
4,5
[permalink] geplaatst op 5 december 2008, 8:16 uurFlipman schreef:
Hilary speelde inderdaad, in één van haar eerste rollen, Wendy, het kleine heksje, in Casper meets Wendy.
4,0
[permalink] geplaatst op 23 februari 2009, 1:59 uurAardige familiefilm om nog eens weer te zien. De film bevat enkele ontroerende momenten en enkele leuke taferelen.
2,5
[permalink] geplaatst op 14 maart 2009, 23:36 uurDestijds zag ik de film in de bios tijdens een date en nu hem terug heb gezien (de film, niet de date) lijkt het of een blind date was: ik kon me er niets van de film herinneren - en die heeft dus geen indruk gemaakt toen (wat ook aan de date gelegen kan hebben...). Alleszins leuke trucages, soms leuke grappen. Maar een net te dun verhaaltje en, jakkes, iets te veel sentimentalisme.
3,0
[permalink] geplaatst op 17 augustus 2009, 16:18 uurLeuke familie film met leuke momenten, kijkt makkelijk weg.
3,0
[permalink] geplaatst op 13 december 2009, 4:17 uurHet is een kinderfilm, het einde is supermelig en toch, toch zat ik constant geboeid te kijken. Ligt het aan de leuke vertolkingen van Pullman en Rici? Het feit dat de film toch af en toe wat duistere of stoutere prikjes geeft dan je gewend bent van dit genre? Of toch die visuele stijl van Silberling die net als in Lemony Snickets meer nog dan met effecten vooral met de decors en beeldvorming weet indruk te maken? Ik gok op een combinatie van de voorgaande.
3***
3,5
[permalink] geplaatst op 10 januari 2011, 22:40 uurDeze fantasiefilm heeft een opvallend lage score vind ik.
Uiteraard is het zoetsappig, maar dat deert mij niet zo zeer. Dat het verhaal er dik bovenop ligt en dat het einde voorspelbaar is ook niet. Ik heb mij namelijk vermaakt en in een deuk gelachen met het spokentrio, waarbij de special effects prima in orde waren voor die tijd en eigenlijk nu nog prima zijn. De achtergrond muziek is erg mooi en accentueert de sfeer.
Ik ergerde mij wel aan Christina Ricci op de een of andere manier.
Al met al een dikke 7, oftewel 3.5*.
3,5
[permalink] geplaatst op 17 april 2011, 16:43 uurCasper is zo'n lief aandoenelijk spookje dat het echt heel leuk is om met deze animatie mee te kijken. De twee geesten eromheen zorgen voor de leuke humoristische scène's eromheen. Zelfs toen mijn dochtertje net 3 jaar was, was deze film absoluut niet te eng. Hij was alleen maar erg leuk.
3,5
[permalink] geplaatst op 12 juni 2011, 18:48 uurHeb nog steeds een glimlach als ik deze film kijken. Man man man, wat schattig. Domme bad-guys, happy endings en een kleine boodschap die alleen de oudere kijker wat interesseert. Dé ingrediënten voor een goede kinderfilm