Per un Pugno di Dollari (1964)
Alternatieve titels: A Fistful of Dollars, For a Fistfull of Dollars

1130 stemmen | gemiddelde 3,69
Italië / Spanje / West-Duitsland
Western100 minuten
geregisseerd door
Sergio Leonemet
Clint Eastwood,
Marianne Koch en
Gian Maria VolontéDe gevaarlijke Man Zonder Naam rijdt een stad in, waar oorlog blijkt te zijn tussen twee groepen: de Baxters en de Rojo's. In plaats van te helpen, zoals veel anderen zouden doen, probeert hij de twee groepen tegen elkaar uit te spelen om hier financieel beter van te worden.
[permalink] geplaatst op 7 november 2011, 17:37 uurBij voorkeur DVD
4,0
[permalink] geplaatst op 7 november 2011, 22:50 uurIs gewoon overal te koop hoor. Laatst bij de v&d nog zien staan voor € 7,-
[permalink] geplaatst op 8 november 2011, 2:25 uurVreemd, op internet is hij namelijk nergens te vinden. Maar bedankt in ieder geval.
4,0
[permalink] geplaatst op 8 november 2011, 16:42 uurEr is ook nog steeds een Leone box te koop volgens mij voor € 10.- met fistfull of dollars,for a few dollars more en a fistful of dynamite. Ik woon zelf in Amersfoort en ik weet hier nog een winkel die ze ruim op vooraad heeft.
3,0
[permalink] geplaatst op 8 november 2011, 17:00 uurYep.
Ook te koop bij Wehkamp bijvoorbeeld, voor weinig geld.
4,5
[permalink] geplaatst op 6 januari 2012, 16:34 uur
bevat spoilers, selecteer de tekst om deze te lezenIk erger me er wel nog steeds aan dat er geen schotwonden zijn (bijvoorbeeld bij de aanval van de Rojo's op de koets). Dat maakt het zo nep. Dan kan je wel zeggen dat het een oude low-budget film is, maar Sergio Leone had best op z'n minst een beetje rode verf op de T-shirts van neergeschoten mensen kunnen doen.
4,5
[permalink] geplaatst op 6 januari 2012, 17:05 uurNaar mijn mening de western met de beste soundtrack van allemaal. Het bezorgt met letterlijk gewoon kippenvel.
[permalink] geplaatst op 6 januari 2012, 17:20 uurvan duijn schreef:
poeh, heavy uitspraak hoor. De soundtrack was mooi, maar die van For a few Dollars more en The Good, the bad and the Ugly waren ook zeer goed hoor... Ik weet niet, ik zou zelf niet durven kiezen eigenlijk.
4,0
[permalink] geplaatst op 9 januari 2012, 16:05 uurYep, de film begint erg cool ja. Echt mooie muziek. Bij Django had ik eigenlijk een soort gelijk gevoel. Alleen was het daar niet de muziek maar het gegeven dat een cowboy.met een lijkenkist zeult... Maar dit is zeker een van mijn favorite westerns hoor.
2,5
[permalink] geplaatst op 9 januari 2012, 16:41 uurSimpele western met de inhoud en het verhaal van een slechte B western.
Mocht Morricone hier niet de sound te hebben verzorgt was hij allang in de
vergeet hoek beland zoals bij mij het geval is.
Ben ook geen liefhebber van Italiaanse western op de Triniti’s en Il-Silentio na.