134.865 gebruikers | 85.640 films | 31.032 regisseurs | 3.506.504 berichten | 4.927.383 stemmen

locatie: Films » Félix et Lola (2001) » Info

Drama / Romantiek
89 minuten

geregisseerd door Patrice Leconte
met Charlotte Gainsbourg, Philippe Torreton en Alain Bashung

Onder een regenboog aan lichtjes, omlijst door schelle kermismuziek zit Lola (Charlotte Gainsbourg) dromerig in een botsautootje en rijdt urenlang haar rondjes. De uitbater van de kermisattractie heet Félix, een knoestige dertiger die alleen in zijn trailer woont en genoegen neemt met zijn zwervend kermisbestaan. Hij wordt verliefd op het zwijgzame, mysterieuze meisje en niet lang nadat ze hebben kennisgemaakt trekt ze bij hem in. Voor het eerst van zijn leven is Félix dolgelukkig, alleen Lola's ex dreigt de idylle te verstoren.

gebruiker
bericht

4,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 17 april 2004, 10:39 uur
Van de regisseur van La Fille Sur Le Pont, kwam ik later achter. Blij dat ik hem toch heb opgenomen...

4,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 30 juli 2004, 19:09 uur
Mooie muziek, enkele beeldschone scènes en een uitstekend acterende Gainsbourg. Ik had alleen moeite om alle acties en bezighededen van diezelfde Gainsbourg goed te volgen. Vond dat nogal een vreemd karakter, waar moeilijkhoogte van te krijgen was.
Desalnietemin was deze film weer, net als La Fille Sur Le Pont, eenvoudig doch effectief.

3,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 23 september 2006, 16:59 uur
Erg mysterieus en geheimzinnig. Paar erg sterke scènes, lekkere sfeer en passende muziek. Betoverende rol van Gainsbourg, wat een prachtige actrice! Ik zat echt in een soort van trance als zij in beeld was. Jammer van het abrupte einde, desalniettemin een sterke aanrader.