Ramon K schreef:
Met jou dan, zul je bedoelen? Dit soort namen komen voor in vele swordplay-films en zeer waarschijnlijk ook in de Chinese literatuur waar het 1 en ander op gebaseerd is. Maar jij doet lekker makkelijk: je geeft gewoon de regisseur de schuld want jij bent er niet bekend mee. Ik vind het kulkritiek.
Heb ik aangegeven dat ik de film extra straf geef omdat hij bijnamen voor zijn personages bezigt? Neen. Meer een bijzaak, gewoon even een constatering. En dat het hele gebeuren waarheidsgetrouw is, wil natuurlijk niet zeggen dat het niet onbedoeld op de lachspieren kan werken.
Welke twee gedachten? Hij maakt een swordplay film a la King Hu (net zoals hopen volgelingen), gebruikt bekwame acteurs en actrices die bekend zijn met het genre, en hij pleurt er 3 a 4 actiescenes in (zo ook een Yimou of Wong Kar Wai) wanneer het plot daar om vraagt. En hij vult het verhaal met drama (zoals zo veel regisseurs voor hem). Hij hinkt helemaal niet op twee gedachten.
Ach kom, doe jezelf niet zo onschuldig voor. Als je menigeen naar Crouching Tiger....vraagt dan zal men niet antwoorden dat dit een dramafilm is, maar terugkoppelen naar de martial arts die in de film verweven zit ( Het enige punt waar deze film zijn bestaansrecht nog een beetje aan ontleend ). Maar goed, niet dat ik graag een volledige speelfilm van Ang Lee geweten aan melodrama of martial arts zie.
Ik vind het ook grote onzin om een House of the Flying Daggers met deze film te vergelijken. De openingsscene daar met een sierlijk, dansende vrouw straalt gelijk een heel ander gevoel uit, meer gevoel voor film. Daarbij maakt het liefdesverhaal het hier echt tè bont, met al die cliché hindernissen die eerst overwonnen dienen te worden.
Cheng Pei-pei, Michelle Yeoh en choreografie door Yuen Woo-Ping for crying out loud. Gaat nergens over.
Je kunt natuurlijk ook blind zijn voor de gegeven beargumentatie......
Huh? Weet je hoeveel wire-fu er gemaakt is?? Zelfs Hu liet zijn personages al vliegen met trampolines. Wire-fu door Yuen Woo-Ping is slecht? En waar wordt dat aanwijsbaar? Enlighten me! Of heb je een draadje ontdekt?
Ik vind dit soort gedoe nogal vermoeiend. Je zit te zeuren over een recensie die je zwak vindt, maar eigenlijk begijp je er gewoon geen snars van. Ik had het er al over dat het net lijkt alsof personages de tokkelbaan lijken te nemen, uiteraard doelend op hun manier van naar beneden vliegen. 1+1 = 2.
Die zandvlaktes, groene wouden en theehuizen die kung fu helden al decennia lang in de cinema afstruinen zien er opeens niet uit? Kom zeg. Maar ik vind op een slechte dag mijn gekookte aardappels ook wel eens niet lekker.
Maak je er maar grappig vanaf, ja. Ik heb reeds aangegeven dat de film veel te donker gefilmd is, met name de gevechten in het begin. Daarbij ga je toch niet beweren dat deze film gestileerd is, dat zou pas een flater zijn.
Mooi natuurschoon is overigens ook niet lelijk, maar als de personages zich al zwevend(!) nog geen minuut in de bomen begeven en de focus daarna snel verlegt wordt naar een rivier etc. Dan vind ik dat de regisseur geen enkel gevoel voor ritme in zijn donder heeft, die saaiige gesprekken weet meneer immers ook te rekken tot Sintjuttemus. Bah!
Ja, doe maar gewoon laten overkomen dat ik er geen bal van weet. Dit is gewoon heel degelijk gedaan hoor. Niet de creme de la creme aller tijden, maar zeer goed uitgevoerd verder.
Ik geef notabene zelf toe dat ik voor de eerste keer in mijn ganse leven met het begrip King Hu geconfronteerd wordt.

En nee, de film is uitermate wanstaltelijk uitgevoerd.
Waar zeg ik dat in hemelsnaam? Gewoon een erg goed uitgevoerde swordplayopleving. ik heb het niet over accenten gehad.De film ademt King Hu uit! Maar soms, als de verdediging niet wil lukken, kun je beter overgaan tot aanvallen inderdaad. Verbloemt je gebrek aan degelijke argumenten.
Jongen, ik zei toch eerst dat dit een martial arts film was die wel heel veel weg had van een vervelend melodrama, waarna jij dit gegeven rechtvaardigde door te stellen dat Ang Lee er een King Hu film mee bedoeld had en waar melodrama schijnbaar aan de orde van de dag is!
Geen discussie nodig verder, ik respecteer je mening, want je zult met enorm goede argumenten moeten komen om me enigszins te doen laten twijfelen aan mijn standpunten.
Idem dito. Dan kunnen we de discussie nu voor gesloten verklaren!