134.866 gebruikers | 85.640 films | 31.032 regisseurs | 3.506.559 berichten | 4.927.408 stemmen

The Incredible Torture Show (1976)

Alternatieve titels: Blood Sucking Freaks, The House of the Screaming Virgins, The Heritage of Caligula: An Orgy of...

Incredible Torture Show, The (1976)
51 stemmen | gemiddelde 2,32
mijn stem:
Volledige alternatieve titels: Blood Sucking Freaks, The House of the Screaming Virgins, The Heritage of Caligula: An Orgy of Sick Minds

Horror
91 minuten

geregisseerd door Joel M. Reed
met Seamus O'Brien, Luis de Jesus en Niles McMaster

In een klein theater in New York geeft Master Sardu zijn zieke en bloederige shows. Naakte vrouwen worden op het podium gemarteld en vermoord, het publiek denkt dat het allemaal trucs zijn maar alles wat Sardu doet is echt. Maar nu wil Sardu een echt meesterwerk produceren, hiervoor kidnapt hij Natasja, een ballerina. Haar vriend schakelt uiteraard de politie in. In de vorm van Tucci, een nogal corrupte Italiaanse agent. Die gaat op onderzoek uit en ontdekt de vreemde en zieke praktijken van Sardu die grossiert in vrouwelijke slaven (allemaal gehersenspoeld), voor eigen gebruik, voor zijn rijke klanten en voor de export!

gebruiker
bericht

3,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 10 april 2003, 23:54 uur
Jaren geleden gezien, toen vond ik er niet veel aan. Nu ik wat meer in de sleazy culty zooi zit en hem op de kop heb kunnen tikken blijkt ie toch erg vermakelijk te zijn. Troma heeft de film uitgebracht maar had met het maken ervan niets uit te staan.

Muldertje
nieuw bericht [permalink] geplaatst op 8 maart 2004, 17:07 uur
hij is heel slecht maar mega sick,,,,zitten hele bizarre dingen in...

2,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 4 juli 2004, 9:42 uur
 bevat spoilers, selecteer de tekst om deze te lezen
Dit is werkelijkwaar een volstrekt belachelijke film, waar ik heel hard om heb moeten lachen. Die meid die het touw van de guillotine tussen d'r tanden moet klemmen en tegelijkertijd met een roe op haar ass wordt geslagen is hilarisch. Drie keer raden wat er gebeurt?!!!
Voor de absurde humor 3* Er staat me trouwens ook iets bij van een 'kontdartbord' :D

djelle
nieuw bericht [permalink] geplaatst op 12 augustus 2005, 1:58 uur
Ja er zaten wel enkel hilarische scenes in. (en erg ziek ook) Zeker die stukken die je daar noemt waren zo opzettelijk goed tenenkrommend gedaan dat ik ook wel enkele keer hartelijk gelachen heb. Je moet er maar opkomen...

Andere stukken waren dan weer minder "geinspireerd" en samen met een paar droge dialoogjes keek hij soms wat minder boeiend en déjà vu weg. Toch ga ik voor een kleine 3*, omdat het meerendeels toch erg vermaakt op een zonderlinge manier en samen met zijn bizarre (naar het surëele toe) atmosfeer, vloeiend uit de eigenzinnige opzet, ervoor zorgt dat dit een soort unicum te noemen is in de filmwereld.

Heel aparte soort vorm van horrorkomedie die me wel redelijk meegevallen is. Kleine 3* dus...

1,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 21 oktober 2005, 23:08 uur
Behoorlijk ziek horrorfilmpje met SM inslag. Zeer dubieus allemaal, maar nog net te genieten door de leuke rol van Officer Tucci en erg veel zeer functioneel naakt. Hoofdrolspeler O'Brien werd een jaar na deze film vermoord in zijn appartement.

Er schijnt overigens een deel 2 aan te komen... (echt waar!)

Voor deel 1: sorry hoor, maar hoger dan 1,5* kan ik hier echt niet gaan...

3,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 1 mei 2006, 19:39 uur
Lachen!

Zoals vaak bij dit soort films is het alles behalve goed. Maar het ik heb me toch kostelijk vermaakt.
Weer van die heerlijke one-liners. Ik ben er gek op, in dit soort films zijn ze altijd zo super droog.

This isn't S&M, this is Art!

Ik ben niet de grootste fan van dit soort films. Maar ik begin het wel steeds geestiger te vinden om dit soort films zo nu en dan te kijken.
Net als Djelle een kleine 3*
Jammer dat de makers soms iets te lang doorgaan 60/70 minuten is meer dan genoeg voor dit soort films.

4,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 30 mei 2006, 14:27 uur
zwaar goeie film! 4**

0,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 30 augustus 2006, 12:19 uur
echt heel slechte film, hou van films die zo slecht zijn dat ze weer grappig worden maar dit was heel de tijd krampachtig grappig proberen doen en proberen te shokeren zonder resultaat, de slechtste film die ik heb gezien die uitgebracht is door troma

0,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 4 februari 2008, 20:01 uur
Het is een mooi iets wanneer het brandende verlangen om een film te maken vervuld wordt. De filmmaker zorgt voor het scenario, de regie en de productie en kan hiermee z’n ware droom uitwerken. Maanden hard zwoegen wordt gevolgd door problemen met het uitgeven van de film. Een groep vrouwen die tegen pornografie is, zorgt ervoor dat de film geen rating krijgt. Het is tragisch wanneer een kunstenaar niet begrepen wordt…

Een vrouw wordt geëlektrocuteerd via haar tepels, een lilliputter ontdoet iemand van zijn oogbol en eet deze op en een geflipte dokter boort een gat in een schedel om vervolgens de hersens met een rietje te verorberen. Kannibalisme, sadomasochisme, necrofilie; Joel M. Reed deed er alles aan om ook maar zoveel mogelijk vormen van narigheid op het scherm te krijgen. Het moge duidelijk zijn dat we hier een geval hebben van exploitation. De bedoeling om aan zoveel mogelijk obscene zaken expressie te geven in de vorm van videobeelden, is een geslaagde missie in deze film. De titel waaronder gewerkt werd, was Sardu: Master of the Screaming Virgins. De film kwam echter (met een valse R-rating) in de bioscopen onder de naam The Incredible Torture Show. Maar de titel zoals wij hem vandaag de dag herinneren, komt van een re-release uit 1980: Bloodsucking Freaks.

In een New Yorks theater presenteert de mysterieuze Sardu enkele sadistische en perverse acts. Tot bloedens toe wordt iemand aan de duimschroeven ondervonden en het publiek is tevens getuige van het afzagen van een arm. Dit avondvullende programma wordt door een criticus als nep bevonden. Een vreemd feit, aangezien de show volledig echt is. Sardu voelt zich miskend in zijn kunst en smeedt een plan om zijn grootste show ooit te maken. Hiervoor kidnapt hij de negatieve criticus en een beroemde ballerina.

Lees deze review hier verder: http://www.moviemotion.nl/content/review/5118/Bloodsuck...

3,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 6 februari 2008, 16:56 uur
De film is mij toch goed bevallen.
De film is toch al best oud en daarom viel alles ook best mee.
De gore was ook goed.
Dus eigenlijk een vermakelijke horrorfilm met wat goede en wat mindere momenten.

3,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 21 juni 2008, 22:19 uur
Heb de film een keer gezien. Vermakelijke film voor die tijd en er zitten bizarre scénes in :)

2,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 28 november 2008, 12:04 uur
Schaamteloze rip-off (of is het een homage?) van The Wizard of Gore. Ik heb een principiele hekel aan het torture-genre, maar deze heeft nog een lichtelijk gevoel voor humor - het blijft echter een onplezierige film. 2*

1,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 16 december 2008, 17:55 uur
Tja, Troma-films : ben er niet zo bekend mee en probeerde deze dan eens uit. SLEAZE,SLEAZE,SLEAZE en nog eens ... Akkoord de film bevat enkele bizarre,originele gorescènes, maar deze zijn van zo een ongehoorde knulligheid geenscèneerd en de make-up is niet schokkender dan een willekeurige lasagne op je bord. Maar ja , de gedachte is ziek...
Dan nog ,wie heeft dit script geschreven ? Dit zou zo uit de koker kunnen komen van een aan bijzonder lager wal geraakte Vlaamse tv-presentator ( vul hier een willekeurige naam in, de concurrentie is behoorlijk groot) die op vroegtijdige leeftijd door dementie is getroffen.
Bepaalde acteurs staan te acteren als een bende oetlullen die er precies op uit zijn om het spelletje te spelen : hoe kunnen we nu ter snelst onze carrière compleet naar de verdommenis helpen. Geen enkele ,maar dan ook geen enkele acteur slaagt er dan ook in zelfs maar een spatje van geloofwaardigheid op het beeld tentoon te spreiden. Om maar even te illustreren : onze sympathieke Arnold Schwarzenegger lijkt geloofwaardig tegenover deze bende kwasten.
Daarenboven ziet de film er nog eens kwalitatief, nu ja, SLECHT uit (en ik blijf beleefd). En wie denkt dat horrorfilms eng moeten zijn ( ook al weten we dat de film Confituur niet te kloppen valt op het gebied van huiveringen) : wel,hahahaha.
Waarom dan toch 2* ,wel ik heb me kapotgelachen en dus vermaakt. En ik weet zeker dat Troma in zijn opzet geslaagd is. Vandaar 2*

1,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 4 januari 2009, 18:04 uur
Ach laat ook maar, 1,5*

3,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 10 januari 2009, 2:19 uur
Geheel naar verwachting wist deze film mij toch te bekoren.

Van tijd tot tijd vind ik het wel leuk om een exploitationfilm te kijken. Deze wilde ik al een tijdje zien. Het leukste is; de film neemt zichzelf nergens serieus. Behalve het shockeren om te shockeren dan misschien, maar hedendaags is het allemaal wat achterhaald. De rest is zo overdreven dat het grappig is.

Het verhaal is een smoes om zoveel mogelijk expliciet geweld en naakt tentoon te stellen. Naakte vrouwen worden op de gekste manieren gemarteld en vermoord. Het klinkt grof - en het idee is ook niet geheel vrouwvriendelijk - maar het is allemaal met een knipoog gebracht. Het type film waarbij mensen achter de schermen met emmers rode verf door het beeld gooien. Overdreven dus.

De acteurs - en vooral Sardu - zijn best te genieten door hun overacting ( of is het bad acting?). Geen enkel moment is de Urbanus-look-a-like serieus te nemen met zijn droge oneliners en semi-evil lach. Ook de blije dwerg Ralphus die de hele film door het beeld danst zorgde voor een glimlach. De schreeuwende wijven waren dan weer erg irritant. Raarste was nog dat als er daadwerkelijk een ledemaat werd afgehakt ze soms haast geen kik gaven.

Ook het geluid is van barslecht niveau. De vaak ongepaste - en daardoor soms hilarische - achtergrond muziek lijkt vaak voorgrond muziek. En de geluidseffecten zijn om te huilen, zo slecht. Bij het openknippen van een shirt hoor je het geluid alsof er twintig man achter de schermen op glas lopen en bij het doorzagen van een pols hoor je iemand in een boom zagen. Het kan niet tippen aan het prachtige *plop* geluid als Sardu een dartpijl uit een kont trekt.

Vanzelfsprekend waren er ook tal van scenes die te belachelijk voor woorden waren. Naakte, wilde vrouwen gevangen in een kooi die snakken naar mensenvlees, haast te genant voor woorden. Of wanneer ingewanden worden opgegeten op een broodje sla. Ik kan nog wel even doorgaan.

Misschien was de film in de tijd shockerend, nu is het achterhaald en lijkt het minder erg. Het idee is nog steeds gruwelijk, maar alles is met een dikke knipoog uitgevoerd. Ook door de overacting van Sardu heb ik me best vermaakt. De film had iets korter mogen duren, maar voor fans die van exploitatie houden is het best het proberen waard.

3,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 19 juli 2010, 15:23 uur
Erg bizar en sadistisch filmpje.
De gebruikelijke lage productiekosten van Troma films vertalen zich hierin toch veel beter dan andere Tromaproducties.
Erg goede gore met erbarmelijke vertolkingen, wat wil je nog meer!
Daarbij ook nog een totaal geflipte finale.

4,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 9 juli 2011, 19:59 uur
Nog altijd lekker maf en edgy :D

En daar ben ik blij om, want ik had er m'n twijfels over. Grappige characters (het werd zelfs als een satire gezien door één van de acteurs, al ben ik er niet bekend mee waar hij precies op doelde) en dito martelingen. Een soort verkapte sm dungeon, dat theater.

Leuk uitgangspunt, compleet belachelijk en juist daar komt die lol weer uit voort. Naakt en sadistisch, goedkoop en knullig. Alles is weer in orde voor deze Troma release. Wanneer stellen ze me eens teleur?

Cold cock sandwich... het moet niet gekker worden. Of toch wel? Lees het hier :P !!

0,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 15 juli 2011, 19:19 uur
Moet je toch wel gestoord zijn als je dat goed vindt ... 0,5 sterren , het liefste 0 sterren

3,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 31 juli 2011, 16:43 uur
Na een herziening helaas niet kunnen ophogen, maar blijft heerlijk vermaak op zijn tijd.

Meer: JordyCapitated // Horror Cinema: Bloodsucking Freaks (1976) - jordycapitated.blogspot.com