The Rocky Horror Picture Show (1975)

311 stemmen | gemiddelde 3,22

Verenigd Koninkrijk / Verenigde Staten
Komedie /
Muziek100 minuten
geregisseerd door
Jim Sharmanmet
Tim Curry,
Susan Sarandon en
Barry BostwickOp de terugweg van een huwelijksfeestje belanden Brad en Janet in een vreemd onherbergzaam gebied. Ze komen in een vreselijke regenbui terecht, geraken de weg kwijt en krijgen een lekke band. Gelukkig is er een kasteel in de buurt: het kasteel Frankenstein. Daar hebben Dr. Frank'N. Furter en zijn vrienden, afkomstig van een transseksuele planeet uit het Transsylvaanse melkwegstelsel, zich geïnstalleerd.
1,5
[permalink] geplaatst op 12 april 2011, 1:13 uurNee, dit deed het hem toch echt niet voor mij. Ik heb niks specifieks tegen musicals/rock opera's (kan prima genieten van Jesus Christ Superstar, The Wall en Tommy, al vind ik laatste twee toch een ander stijl dan JCS of RHPC), maar hier viel uitzonderlijk weinig te genieten. Een paar leuke nummers, sterke rollen van Curry en Charles Gray en uiteindelijk even lachen om het feit dat de burgemeester van Spin City vroeger ook op tv verscheen, maar meer dan dat zat er ook niet in. Zal toentertijd wel heel schokkend geweest zijn, maar ik heb geen echt statement gevonden, waardoor de verkleed-show vooral kitscherig in plaats van gewaagd op me over kwam.
De muziek faalt uiteindelijk nog het meeste. The Timewarp is erg catchy, maar verder zijn de nummers oh zo gezapig en weinig spannend dat ik er niks mee kon. De teksten deden me al vrij weinig, maar als er dan ook geen lekkere hooks, solo's of gewaagde composities te vinden zijn, houdt het al snel op.
Uiteindelijk is het uit te zitten, omdat de verbazing me lang vasthield, maar genoten heb ik niet.
5,0
[permalink] geplaatst op 12 april 2011, 7:23 uurHet werd vroeger niet als zeer schokkend ervaren, maar als erg slecht. Uit verveling is men toen mee gaan doen, zo onstond de cultus. Je moet deze film in het theater zien met een actief publiek. Pas dan snap je de hype.
5,0
[permalink] geplaatst op 12 april 2011, 11:11 uurJe vergeet meezingen, dansen, rijstgooien, waterpistool schieten en sterretjes afsteken.
3,5
[permalink] geplaatst op 12 april 2011, 11:14 uurEn verkleden niet te vergeten. Hmmm, ik zie Reinbo opeens in zwarte netkousen en jarretels op m'n netvlies gebrand...
3,0
[permalink] geplaatst op 12 april 2011, 11:32 uurEn Meatloaf op een motor.
Reinbo zie ik nog steeds anders voor me. Met name in de weekenden dan.
1,5
[permalink] geplaatst op 12 april 2011, 12:36 uurReinbo schreef:
Dat doet me denken aan de premiere van The Expendables (alleen dan zonder meezingen, dansen, rijstgooien en sterretjes afschieten)
Ik vind overigens Anthony Steward Head's versie van Sweet Transvestite een stuk beter, qua zang benaderd hij het origineel prima (Curry en Head praten praktisch hetzelfde) en qua muziek rockt het toch net een wat meer.
YouTube - Anthony Head - Sweet Transvestite (7" Single)
4,0
[permalink] geplaatst op 21 juni 2011, 11:58 uurPure camp, maar op een heerlijke manier.
[permalink] geplaatst op 21 juni 2011, 19:43 uur
SlasherMovieMan
[permalink] geplaatst op 30 september 2011, 18:06 uurIs The Rocky Horror Picture Show een daadwerkelijke klassieker?
Ik vind The Rocky Horror Picture Show een van de beste musicals ooit. Al duizenden keren gezien en blijft toch echt wel vermakelijk. Toch geeft de film mij niets meer dan een leuke herziening en that's actually it!!!!!
1,0
[permalink] geplaatst op 25 oktober 2011, 22:43 uurNou ik heb het niet ervaren met een actief publiek en misschien ben ik er hierdoor niet enthousiast over. Het is een absurd verhaal, eigenlijk weinig verhaal en veel lingerie. De teksten zijn wel leuk zo nu en dan maar verder slaat het kant nog wal.
5,0
[permalink] geplaatst op 27 oktober 2011, 23:08 uurKomt in Nederland helaas zelden voor....
3,5
[permalink] geplaatst op 31 januari 2012, 20:11 uur
bevat spoilers, selecteer de tekst om deze te lezenHot patootie, bless my soul, I really love that rock 'n' roll
The Rocky Horror Picture Show was een film die al enorm lang op mijn verlanglijst stond. Het waren afleveringen van o.a. The Simpsons, Glee en de film Fame die ervoor zorgden dat ik meer en meer geïnteresseerd geraakte in de film. Het probleem was echter dat de film hier in België werkelijk nergens meer is te vinden maar gelukkig bestaat er zoiets al Bol.com Een paar dagen geleden was de film aangekomen dus gisteren maar eens opgezet.
En het is een vreemde ervaring geworden, zoveel is duidelijk. Ik had al vaker wilde verhalen gehoord over de midnight vertoningen van de film maar daar kwam hier natuurlijk niet veel van in huis vermits ik de film nog nooit had gezien en alleen was maar het is volgens mij wel een heerlijke ervaring want de film heeft wel erg veel sfeer. Het begint al met het aanstekelijke science-fiction nummer en we worden getrakteerd op een aantal erg catchy nummers. Persoonlijke favorieten zijn zonder twijfel The Time Warp, Hot Patootie en Touch-a Touch-a Touch-me. De film leek toen op een erg hoge score af te stevenen maar weet jammer genoeg dat niveau niet vol te houden. Het is vooral de rol van Dr. Frank-N-Furter die me op den duur serieus begon tegen te steken. Niet omdat hij zo'n overduidelijk gay personage speelt, laat dat duidelijk zijn, maar omdat hij precies serieus de vaart uit de film haalt. Het I'm Going Home nummer werd zelfs enorm lang uitgesponnen waardoor het einde best nog een lange zit werd. Het flinterdunne plot is op zich dan nog wel vermakelijk maar krijgt de doodssteek wanneer de twee andere aliens op de proppen komen. Zelden trouwens zo'n zootje ongeregeld gezien die op het eerste gezicht maar wat ronddansen maar die uiteindelijk toch een nagenoeg perfecte choreografie neerzetten. Vooral het Time Warp nummer blinkt uit in kramakkelige moves maar het werkt perfect.
Ik heb eigenlijk een hartsgrondige hekel aan Susan Sarandon. Als er één actrice is die meteen mag ophouden met acteren dan is zij het toch wel. Ik hield mijn hart dan ook vast voor de film maar het is een stuk beter meegevallen dan verwacht. Meer zelfs, Sarandon zet hier een uitstekende prestatie neer als Janet Weiss. Ten tijde van opnemen was ze helemaal nog niet zo bekend (ze had nog maar een dikke 10 rollen op het scherm vertolkt) en blijkbaar gaf dat haar iets extra want ze spat werkelijk van het scherm af. De musicalnummers gaan haar goed af en ze slaagt er zelfs in om er aantrekkelijk uit te zien, iets wat ik in geen 1000 jaar had geloofd nadat ze de erotische liefdesscènes tussen haar en Catherine Deneuve in The Hunger uit '83 compleet verneukte. Toen Barry Bostwick voor het eerst in beeld kwam, dacht ik eerst dat we met een jonge versie van Alan Ruck hadden te maken. Ruck, die voornamelijk bekend is van Ferris Bueller's Day Off, heeft later ook nog in Spin City meegespeeld en ik meende een jonge versie van hem te herkennen. Het toeval wou dat ik een paar uur voor het opzetten van de film nog een aflevering van die reeks had opgezet en toen schoot het me ineens te binnen. Het is niet Alan Ruck uit Spin City maar de president! Barry Bostwick had blijkbaar vroeger al die heerlijke droge Leslie Nielsen-achtige blik en doet dit dan ook erg leuk. The Rocky Horror Picture Show was ook meteen de eerste film voor Tim Curry maar die doet het op zich ook wel leuk. Ben nooit echt een enorme fan van hem geweest (It zelfs nog niet gezien) maar dit is een erg vermakelijk rolletje. Meat Loaf als Eddie is trouwens ook geniaal.
Een aantal leuke rollen (zowel hoofdrollen als bijrollen) en een heerlijk sfeertje zorgen ervoor dat The Rocky Horror Picture Show een film is die je sowieso gezien moet hebben. Het flinterdunne verhaal en het gebrek aan vaart naar het einde toe zorgen er echter voor dat de film meer en meer inzakt en dat is toch wel jammer. Heerlijke soundtrack, dat wel.