geregisseerd door Steven Soderbergh met Jesse Bradford, Jeroen Krabbé en Lisa Eichhorn
De jonge Aaron leeft samen met zijn vader, z'n moeder en z'n broertje in een hotelkamer ten tijde van de crisisjaren. Als zijn moeder wordt opgenomen in een sanatorium, vader een baan ver van huis accepteert en zijn broertje door geldgebrek onderdak krijgt bij familie, blijft Aaron alleen achter in het armoedige hotel. De intelligente Aaron wordt gedwongen om het op allerlei manieren in zijn eentje te redden.
Onwijs mooie film, waarin de armoede van een familie heel goed in beeld is gebracht. Na King of the hill, besef je je pas hoe gelukkig we ons mogen noemen.
3,5[permalink] geplaatst op 3 augustus 2007, 23:19 uur
Niet alleen ontroerend / aangrijpend, maar soms ook komisch (zoals het gesprek tussen de schoenen). Aaron (nog heel jonge Jesse Bradford) heeft, misschien door de nood der omstandigheden, een uitgebreide fantasie. Daarmee weet hij zich uit enkele benarde situaties te redden.
De poster van moviemeter (en van imdb) vind ik minder mooi dan de voorzijde van de DVD (UK).