134.862 gebruikers | 85.575 films | 31.015 regisseurs | 3.506.243 berichten | 4.927.105 stemmen

locatie: Films » Vampiros Lesbos (1971) » Info

Thriller / Horror
89 minuten

geregisseerd door Jesus Franco
met Ewa Strömberg, Soledad Miranda en Andrés Monales

Lucy is een jonge Amerikaanse advocate en werkt voor een advocatenkantoor in Istanboel. s'Nachts heeft ze dromen waarin ze een sexy brunette ontmoet en de liefde met haar bedrijft zonder dat ze zichzelf daarvan kan weerhouden. Een zaak die ze dan krijgt, zorgt ervoor dat ze naar één van de kleinste eilanden aan de Turkse kust moet. Dan worden haar dromen werkelijkheid...

gebruiker
bericht

nieuw bericht [permalink] geplaatst op 2 augustus 2007, 14:29 uur
Ik blijf dit een geweldig meesterwerk vinden. Ontzettend knappe film met duizelingwekkend camerawerk (met close-ups en al), prachtig gefotografeerde beelden en niet te vergeten jazz.

Het verhaal doet er niet toe. En dit is absoluut geen horror, maar een traag voortkabbelende (erotische) mysterie.

Liefhebbers van Blue Velvet zijn wat mij betreft verplicht deze film te zien. Minstens zo mooi, ritmisch, mysterieus en bizar!

***** / *****, de sfeerschepping in Vampyros Lesbos is ongeëvenaard!

2,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 8 augustus 2007, 8:42 uur
Voor mij is het eerder een tweeslachtig mengsel van art-house, horror, erotiek en symboliek. Er wordt overdadig veel gebruik gemaakt van de zoom-lens en sommige sekwensen zijn langdradig. Maar er zijn zeker ook pluspunten: het gebruik van metaforen (vb de schorpioen), de originaliteit van bepaalde beelden en de meeslepende jazzy soundtrack.. Enfin, toch een hele trap hoger dan Franco's oerslechtte "Female Vampire"

nieuw bericht [permalink] geplaatst op 13 augustus 2007, 13:56 uur
Voor een niet Franco-fan heb je best wel veel films van deze regisseur gezien. :T

2,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 6 oktober 2007, 9:05 uur
Er zijn wel meerdere films van die regisseur dat ik heel goed vind, vooral de horrorfilms uit de jaren zestig meestal in zwart-wit (Awful Dr. Orloff, Sadistic Baron von Klaus, Dr. Orloff's Monster, Diabolical Dr.Z, The Bloody Judge).

4,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 21 januari 2010, 20:29 uur
Sleaze-klassieker van Jess Franco, waarin hij horror en seks op zijn eigen aparte manier weet te mengen.
Een rommelig verhaal boordevol prachtig geschoten beelden (Istanbul als decor werkt perfect) en weergaloze muziek, vormen tezamen een film die gezien kan worden als één van de meesterwerken van Franco.

kramersietse
nieuw bericht [permalink] geplaatst op 5 maart 2010, 16:53 uur
Weer een film die ik moet toevoegen aan mijn dvd's erotische en geile filmpjes. Thank you for telling people.

1,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 7 maart 2010, 1:29 uur
Slechtste film die ik in tijden zag.

Het verhaal waar precies uit geknipt is, de vreemde dialogen, de vreselijk onlogische scenes en zelfs het camerawerk nu en dan zijn werkelijk barslecht. Of dat al dan niet de bedoeling is weet ik niet.

De soundtrack is wel goed, maar dat is ook het enige pluspunt.

Deze film mist elk element om hem serieus te kunnen nemen.

Veel te rommelig en helemaal niet aangenaam om naar te kijken.

1 puntje voor de soundtrack.

1,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 24 maart 2010, 15:42 uur
Ironisch hoe zo'n geweldige soundtrack (waaraan ik overigens verslaafd lijk te zijn) kan horen bij zo'n barslechte exploitation film.

4,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 26 februari 2011, 7:59 uur
 bevat spoilers, selecteer de tekst om deze te lezen
Heeft lang geduurd voordat ik deze film herzien heb.
Vond er toen niets aan maar nu vind ik hem geweldig.

De film leeft vooral van zijn soundtrack en Soledad Miranda die een indrukwekkende verschijning is.
Franco zelf is hier ook weer eens zelf van de partij als psychopaat met een zaag.
Het camerawerk en de metaforen net als de prachtige decors zijn ook erg geslaagd.

3,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 21 juni 2011, 14:56 uur
Sensueel, kleurrijk filmpje met een geinig uitgangspunt, maar een waardeloze plot. Tijdens de vampierenseks en het uitbeelden van de ruimte laat Franco zich cinematografisch van zijn beste kant zien, maar de dialogen e.a. acties van personages zijn knulligheid ten top. Voorts gaat er narratief teveel aandacht uit naar het politioneel onderzoek. Wel charmant vind ik hoe Franco zijn werk steeds wat meer intellectueel / gesofisticeerd wil voorstellen dan het eigenlijk is: zo probeert hij bv. een absurdistisch Bunueliaans effect te creëren door willekeurige shots van een krab tussen een scène te monteren.