134.862 gebruikers | 85.575 films | 31.015 regisseurs | 3.506.232 berichten | 4.927.095 stemmen

locatie: Films » Ghostbusters II (1989) » Info

Sciencefiction / Komedie
102 minuten

geregisseerd door Ivan Reitman
met Bill Murray, Dan Aykroyd en Sigourney Weaver

Vijf jaar na de gebeurtenissen in de eerste film zitten de Ghostbusters midden in de rechtszaken, en raken ze bankroet. Wanneer Dana echter weer problemen begint te krijgen met geesten komen de jongens weer in actie. Ze worden echter al snel gearresteerd. De Ghostbusters komen er achter dat New York opnieuw op het punt staat door bovennatuurlijk kwaad overspoeld te worden, en besluiten de stad nogmaals te redden.

gebruiker
bericht

4,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 19 augustus 2009, 14:46 uur
een leuk vervolg. ik hoop dat de ouwe spelers ook weer in deel drie meespelen.deel drie word wel spannend denk ik.ik kijk er naar uit.

nieuw bericht [permalink] geplaatst op 21 augustus 2009, 20:48 uur
charmed one schreef:

Ze deden ook mee met het spel dat onlangs verscheen en voor zover ik weet zijn ze ook van de partij bij de derde film.

» Laagste prijs voor deze film op DVD

Ghostbusters 2 (€ 14,99)
exclusief € 1,95 verzendkosten

Ghostbusters 1 & 2 (2DVD)(Giftset) (€ 17,99)

Ghostbusters 2 (€ 24,99)
exclusief € 1,95 verzendkosten

» alle winkels en formaten voor deze film

4,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 21 augustus 2009, 21:18 uur
oke leuk. dan word het een leuke film denk ik.

0,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 24 augustus 2009, 14:01 uur
charmed one schreef:

is.dit.een.telegram.ofzo.?.

De oude acteurs laten meespelen lijkt me eerder een wansmakelijk idee, als je de leeftijden van de acteurs beziet:
- Bill Murray (Venkman): 1950
- Dan Akroyd (Ray'): 1952
- Harold Ramis (Egon): 1944
- Ernie Hudson (Winston): 1945
- Sigourney Weaver (Dana): 1949
- Rick Moranis (Tully): 1953

Daarnaast zouden die 2 laatste al gezegd hebben zeker niet mee te gaan doen.

0,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 17 september 2009, 18:35 uur
Manman, het is al lang geleden dat ik zulk onzinfilm gezien heb. Typische jaren '80 humor en actie. Enorm dwaas en doet me beetje aan godzilla denken. Dit was misschien 20j geleden hip maar nu doet het een beetje kinderachtig aan.

4,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 8 oktober 2009, 0:11 uur
Klassieker!
Ook deze scoort hoge ogen bij mij

2,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 3 november 2009, 21:51 uur
- The ghost of the R.M.S. Titanic appears in New York Harbor, and numerous ghostly figures emerge from it.
- Dock Supervisor: Well, better late than never.

_O_

Leuk om Bill Muray en co terug als Ghostbusters te zien, al is het weer typisch Hollywood om nog wat extra centjes te verdienen aan een kassucces als Ghostbusters. Simpel vermaak, weinig hoogstaand.

2.0 sterren

5,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 17 november 2009, 16:36 uur
Heerlijk sfeertje! Net als deel 1 perfecte samenspel tussen de personages. Superfilm!

4,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 13 januari 2010, 20:40 uur
Juist, jij begrijpt het!

2,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 21 februari 2010, 12:22 uur
Net als deel 1 vind ik deze ook tegenvallen. Opnieuw vind ik de humor, het verhaal, en de personages gewoon allemaal niets! Ik vind hem wel een tikkie leuker dan deel 1, er zit wat meer sfeer in, en het is net even wat grappiger: die Titanic grap is geniaal, en ik mocht het personage van Janosh, alleen omdat hij gespeeld werd door Peter MacNicol. Maar verder kon het me allemaal weer allemaal niet boeien.

4,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 21 februari 2010, 21:20 uur
Dat is leuk nieuws

kaydegreef schreef:
(Ghostbusters 3 staat gepland voor 2012-> Ghostbusters III (2012) - imdb.com )

Voor de rest is het een super leuke film.
Acteurs doen het weer geweldig.
Monstertjes zijn mooi gemaakt.

4,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 15 juni 2010, 12:39 uur
Een groot mysterie zijn toch wel de stenen vazen uit 2800 v. Chr.
Maar een groter mysterie rondom Ghost Busters II bestaat er volgens mij niet. Minder dan 800 stemmen en een gemiddelde van 2,76.

Deel 1 is net iets beter dan deze, maar ook Ghost Busters II is een verademing in vergelijking met veel andere films. Voor mij zijn veel zaken vrij uniek. Natuurlijk heb ik het over de grappen. Deze zijn perfect afgesteld op mijn eigen humor.
Neem bijvoorbeeld de scène in de rechtzaal. Briljant!
Louis Tully: Your Honor, ladies and gentleman of the audience, I don't think it's fair to call my clients frauds. Sure, the blackout was a big problem for everybody. I was trapped in an elevator for two hours and I had to make the whole time. But I don't blame them. Because one time, I turned into a dog and they helped me. Thank you.

Egon: Very good, Louis. Short, but pointless.

Iedereen zit perfect in zijn rol en het enthousiasme vonkt er wederom vanaf. Verhaaltechnisch is het ook gewoon allemaal prima. Het sfeertje is subliem en de soundtrack is geweldig. Run-D.M.C. en Jackie Wilson zijn erg leuk. En de special effects zijn verre van storend. Voor mij is het een gouden combinatie van elementen en het resultaat liegt er niet om. Het is een grandioze film die door de meeste (helaas) als een stuk afval behandeld word.
Deze film is pure klasse en jammergenoeg is dit niveau uitgestorven en dat doet me pijn.

Who are you gonna call? JacoBaco natuurlijk, want ik ben altijd in voor een praatje over Ghost Busters!

2,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 8 september 2010, 22:07 uur
Deel 1 was fantastisch, dit was een slap aftreksel. Ik ben blij dat ze geen derde deel gaan maken.

2,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 15 september 2010, 23:36 uur
Deze Ghostbusters is me het meest bijgebleven van de twee. Ik was als kind echt bang van dat schilderij en die malle, brullende Vigo op het einde.

Op dit moment blijkt echter dat er in wezen niets memorabel is aan dit vervolg, op een paar geslaagde grapjes na. Weinig vernieuwend en gekenmerkt door een gebrek aan charme, zoals er in het eerste deel nochtans in overvloed was. Het hele verhaal rond het sentimentele slijm en de nijdige Vigo die een dwaze museumbeheerder kiest als compagnon boeide me slechts zelden. Beroerde prestatie trouwens van MacNicol.

Verder stak ook de muziek érg tegen. Denk maar aan dat afgrijselijke liedje dat tijdens de credits speelde. Om een oorontsteking van te krijgen.

Ondanks de algemene middelmatigheid die deze film uitstraalt, krijgt hij toch nog een voldoende. Als was het maar om de oude cast nog eens aan het werk te zien, en een aantal knappe scènes en gekke fratsen.

2,50 (2,75)

nieuw bericht [permalink] geplaatst op 29 september 2010, 13:49 uur
Ko m maar op met deel 3

Al DeNiro
nieuw bericht [permalink] geplaatst op 2 november 2010, 11:15 uur
Blijven toch geweldige films waarvan ik deze de betere vind.

Verhaal over levende schilderij & agressieve slijm is fantastisch bedacht, er zijn mooie special-effects en ook weer veel humor.

Bill Murray is gewoon op zijn best in Ghostbusters I en II _O^

2,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 3 november 2010, 17:38 uur
Nog wel redelijk vermaak maar het voelde een beetje verplicht aan na het succes van de eerste!

3,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 20 december 2010, 11:26 uur
Erg lollige film, die lekker onnozel is. Met de Ghostbusters is niet zoveel mis ^O^ _O_.

3,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 21 januari 2011, 18:59 uur
Heerlijke 80's nostalgie.

3,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 1 mei 2011, 17:59 uur
Heerlijke nostalgische film die oude memoires oproept...De stuk met de titanic was dan ook briljant 'better late then never' :D

Laat maar komen deel 3 maar zit zelf te twijfelen over de acteurs van nu, niet dat ik iets tegen Bill Murray, Dan Akroyd en Harold Ramis.
Maar zoals AGE-411 al opriep, het is een wansmakelijk idee.
Maar we shall see..

5,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 25 augustus 2011, 22:12 uur
Ook weer geweldig.
De ghostbusters blijven toch wel echt films waar ik mee ben opgegroeid net zoals toy story.
Ook leuk, maar dat is een beetje off-topic heheheheheheh.
Maar de hele cast is gewoon geniaal en ik blijf ze geweldig vinden, vooral bill murray.

Zinema
(crew)
avatar van Zinema
3,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 27 februari 2012, 23:10 uur
Vermakelijk vervolg.

Het vervolg op de succesfilm uit 1984 is minstens zo leuk. Ook in dit deel voert gelukkig humor de boventoon bij een vermakelijk verhaal over op hol slaande geesten. Wederom voorzien van een heerlijke soundtrack met flink wat rap en swingbeat ditmaal. Het schijnt dat Reitman, vader van de inmiddels eveneens succesvolle Jason, druk doende bezig is met de voorbereidingen van een deel 3. Gelijk heeft hij.

Zeer goed.