134.862 gebruikers | 85.581 films | 31.018 regisseurs | 3.506.268 berichten | 4.927.134 stemmen

locatie: Films » Red Sonja (1985) » Info

Actie / Avontuur
89 minuten

geregisseerd door Richard Fleischer
met Arnold Schwarzenegger, Brigitte Nielsen en Sandahl Bergman

Sonja is een niet te stoppen vrouwelijke krijger, die samen met een groep krijgers, waaronder Kalidor, de macht moeten proberen te krijgen over de kwaadaardige koningin Gedren die verantwoordelijk was voor de dood van de familie van Sonja.

gebruiker
bericht

1,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 10 juni 2009, 18:30 uur
Nielsen is echt een drama

2,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 5 september 2009, 22:40 uur
Beetje van het niveau Conan the Destroyer.

» Laagste prijs voor deze film op Blu-Ray

Red Sonja (€ 11,99)
exclusief € 1,95 verzendkosten

Red Sonja (€ 15,49)
exclusief € 0,99 verzendkosten

Red Sonja (€ 15,99)
exclusief € 1,95 verzendkosten

» alle winkels en formaten voor deze film

2,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 23 november 2009, 18:27 uur
ok het acteerwerk en verhaal zijn zeer ondermaats maar dat was van de conan films ook zo dus daar moe je niet beginen op letten.

ik von de film gewoon leuker dan conan vooral die kleine prins was wel leuk om bezig te zien.

heb deze film nog vlug eens bekeken voor dat de remake er is,en het kan enkel beter.

2,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 28 december 2009, 12:56 uur
Ik vind de Conan reeks niet echt wat en deze lijkt daar verdacht veel op. M'n pa vind deze films juist wel leuk maar ik vind Schwarzengeggers latere werk veel beter. De locaties en het verhaal van deze films spreken me helaas niet erg aan.

3,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 11 januari 2010, 12:32 uur
Heerlijke avonturen film.
In mn kinderjaren paar keer met mn vader gezien.
En nog steedszeer vermakelijk.

3,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 25 april 2010, 20:57 uur
Erg leuke fantasyfilm, gebaseerd op het werk van Robert E. Howard (net als Conan). Wederon met Schwarzenegger, maar die speelt dit keer alleen een bijrol.
De hoofdrol daarentegen wordt ingenomen door Brigitte Nielsen. Er is niets mis met haar verschijning, maar haar acteerwerk kon nog wel wat werk gebruiken (nog steeds trouwens). Maar de acteur die het bloed onder mijn nagels vandaan weet te halen is Ernie Reyes, Jr. Hij speelt een hele irritante prins, die naarmate de film vordert minder irritant moet worden, maar daar maar niet in slaagt.
De decors zijn schitterend, de effecten erg mooi en de muziek van Morricone (hoewel het klinkt als de zoveelste van hem) is passend.

Een lekkere '80s film!

3,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 19 juli 2010, 17:56 uur
Niets mis mee!
Gewoon een prima actie/avonturen filmpje. Ook de geweldige uitspraak van Arnold op zijn Oostenrijks: "Yoa sista's dying". Ook dat schitterende landchap erbij met erg mooie kostuums en best mooie muziek van Morricone. 3,5.

2,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 4 september 2010, 18:30 uur
Alleen Brigitte Nielsen was het aankijken waard, voor de rest allemaal flauwekul. Je moet eigenlijk van dit soort films liefhebber zijn om er wat aan te vinden. Ik behoor duidelijk niet tot deze doelgroep. :T

3,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 4 december 2010, 23:31 uur
Lollig werkje in het sword-and-sorcery-genre. De produktie ziet er picobello uit met uitgebreide decors, waar veel aandacht aan is besteed. Het acteren van Brigitte Nielsen daarentegen was belabberd. Alle dialogen worden door haar tergend langzaam opgelepeld. Maar goed, Schwarzenegger en een blaag van 10 jaar die een verwende prins vertolkt, maken gelukkig veel goed. Ze zorgen voor de nodige luchtigheid in het verder bedenkelijke plot. De Conan-films moet ik trouwens maar eens gauw bekijken. Wellicht dat die wat beter zijn :P.

3,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 20 januari 2011, 7:44 uur
Goed B-filmpje met de jonge Schwarzenegger en Brigitte Nielsen in één van haar eerste rollen. Nielsens acteerwerk is niet zo best. Leuk vond ik het kleine jongetje en zijn helper. Goed om 1 keer te zien.

4,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 26 augustus 2011, 20:59 uur
Van dit soort kitscherige fantasy kan ik maar geen genoeg krijgen. Het mag dan misschien niet het beste verhaal zijn dat is ontsproten uit het brein van Robert E. Howard, maar het verveelt eigenlijk ook niet. De film heeft redelijk wat te lijden onder de erbarmelijke acteerprestaties. Zo erg dat Arnold Schwarzenegger voor de verandering eens niet opvalt. Red Sonja is een leuk sword and sorcery avontuur, waarvan de makers niet verder gekomen zijn dan een klassieke de goeien versus de kwaden gekomen zijn. Jammer dat Cona… kalidor geen noemenswaardige oneliners heeft. De decors en muziek zijn zoals bij eigenlijk alle Dino de Laurentiisproducties erg tof. De kastelen en grootten zien er fantastisch uit. lekkere jaren ‘ 80 cult!

nieuw bericht [permalink] geplaatst op 27 november 2011, 14:19 uur
Weet iemand of er nog meer van dit soort Sword & Sorcery films zijn? Ik heb zelf Conan the Barbarian, Conan the Destroyer en Red Sonja. Ik heb geen idee of Clash of the Titans (beide versies), Jason and the Argonauts en de Lord of the Rings trilogie er ook bij hoort maar die heb ik ook in m'n collectie staan. Vroeger had ik ook een film in bezit genaamd The Sword and the Sorcerer maar die kwam totaal niet in de buurt bij Conan en Red Sonja. Any one?

Zinema
(crew)
avatar van Zinema
1,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 4 december 2011, 10:30 uur
Aftreksel.

De doorgaans goede regisseur Fleischer weet met dit broddelwerkje weinig hout te snijden. De film kent onbedoeld lachwekkende actiescènes en een slecht acterende cast. Dieptepunt is een gevecht tussen Schwarzenegger en een robotachtig watermonster: deze scène is niet alleen hilarisch, maar duurt ook nog eens te lang. Sowieso hangt de rol van de Oostenrijkse eik er maar een beetje bij en is Nielsen absoluut niet geschikt om dit tegenvallende avontuur te dragen. De film voelt dan ook in alles aan als een zwak aftreksel van Conan the Barbarian.

Matig.

nieuw bericht [permalink] geplaatst op 19 mei 2012, 13:04 uur
Film die ik ooit vroeger zag en dat ik niet beter vond/vind dan de strip.