134.862 gebruikers | 85.581 films | 31.018 regisseurs | 3.506.266 berichten | 4.927.133 stemmen

Guyana Tragedy: The Story of Jim Jones (1980)

Guyana Tragedy: The Story of Jim Jones (1980)
17 stemmen | gemiddelde 3,38
mijn stem:
Drama
192 minuten

geregisseerd door William A. Graham
met Powers Boothe, Ned Beatty en Irene Cara

1978. Een congreslid gaat naar Guyana waar de People's Temple gevestigd is met de volgers van Jim Jones. Al vanaf zijn jeugd had Jones het geloof hoog in zijn vaandel staan. In het begin van zijn eigen Kerk wilde hij de rassendiscriminatie wegnemen, maar zijn persoon binnen de Kerk werd steeds belangrijker.

gebruiker
bericht

4,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 21 maart 2003, 19:47 uur
Ik vind het nog steeds de beste rol van Powers Boothe.

1,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 25 juli 2004, 16:45 uur
Ik vond het een bijzonder zwakke film over een interessant onderwerp. Slordige beelden, een nauwelijks te volgen verhaallijn, matige acteerprestaties, kortom:

1 ster

nieuw bericht [permalink] geplaatst op 27 september 2006, 10:43 uur
Van dit vreselijke gebeuren zouden ze eigenlijk nu weer een film moeten maken. Zeer interessante materie.

nieuw bericht [permalink] geplaatst op 31 maart 2008, 22:52 uur
Ik heb net de docu gezien van Discovery Channel. Erg indrukwekkend.

Ook is er inmiddels weer een andere docu gemaakt van Jonestown, deze stamt uit 2006.

4,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 6 juni 2010, 14:06 uur
Keigoede film. Typische sfeervorming die eigen is aan het filmen van de jaren '70.
Alleen jammer dat er op het einde niet vemeld werd hoeveel doden er onder zijn 'believers' gevallen zijn. Jones voerde namelijk 912 van zijn volgelingen mee de dood in in de massale 'zelfdoding'. Toch eigenaardig dat men zo'n grote groep mensen gedurende zovele jaren kan bespelen.

4,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 6 juni 2010, 17:08 uur
Precies Luc een keigoede film waar heb jij deze trouwens gezien? Ik zou deze altijd graag in mijn collectie willen hebben.

4,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 6 juni 2010, 17:21 uur
Ik heb hem enkele maanden geleden ergens gekocht voor 2,99. Maar ik weet niet meer waar. Ik zal er wel opkomen en dan stuur ik je er eentje toe. :-)

nieuw bericht [permalink] geplaatst op 7 juni 2010, 11:10 uur
Hehe, Powers Boothe lijkt me wel uitstekend gecast als Jim Jones.

4,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 7 juni 2010, 17:11 uur
speedy23 schreef:

Ik heb hem al bij Bol maar bedankt beste kerel:D

5,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 22 april 2012, 14:56 uur
Erg goede film.
Beste Power Booth rol ooit.
Heb hem in slechtere films zien spelen,
goede realiteit, goed verfilmt.