134.862 gebruikers | 85.575 films | 31.015 regisseurs | 3.506.216 berichten | 4.927.073 stemmen

locatie: Films » Buffalo '66 (1998) » Info

Buffalo '66 (1998)

Buffalo '66 (1998)
316 stemmen | gemiddelde 3,75
mijn stem:
16 jaar geweld grof taalgebruikVerenigde Staten
Drama / Romantiek
110 minuten

geregisseerd door Vincent Gallo (I)
met Vincent Gallo, Christina Ricci en Ben Gazzara

Na vijf jaar komt Billy Brown vrij uit de gevangenis. Hij neemt zich voor om twee dingen te doen: zijn ouders bezoeken, die al die tijd dachten dat hij gelukkig getrouwd was en een leuke job had, en de football speler om het leven brengen die vijf jaar voordien the Bills de Super Bowl heeft doen verliezen en dus ook Billy's weddenschap de mist heeft doen ingaan. Het was zijn fout dat Billy de bookmaker niet kon terugbetalen en de gevangenis invloog. Tijdens een plaspauze onderweg kidnapt Billy de jonge Layla uit een dansstudio en gebiedt haar zich voor te doen als zijn vrouw.

gebruiker
bericht

kramersietse
nieuw bericht [permalink] geplaatst op 6 maart 2010, 17:26 uur
Vincent Gallo waar moet ik hem weer van kennen? Zo'n bekende kop heeft die gast.

nieuw bericht [permalink] geplaatst op 6 maart 2010, 19:27 uur
Van z'n muziek misschien?

kramersietse
nieuw bericht [permalink] geplaatst op 6 maart 2010, 20:42 uur
Nee dus, dan lijkt ie vast op iemand die ik ken. Naja, zo belangrijk is dat niet eigenlijk, gaat mij toch meer om Ricci

4,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 25 april 2010, 12:51 uur
Apollinisch schreef:
Enerzijds had ik de film visueel graag wat consistenter gezien – bijvoorbeeld de kadertjes die uit de achtergrond naar voren komen vind ik niet zo'n geslaagd stijlmiddel – en anderzijds zorgt de afwisseling voor twee mooie scènes, te weten Ricci’s tapdans in de bowlinghal en het eerste einde (de mensen die de film gezien hebben weten waar ik op doel).

Eens. Visueel bij momenten indrukwekkend, maar niet alle vondsten werken even goed. Die kadertjes vond ik evenmin geslaagd. Dit geldt wat mij betreft eveneens voor de score, waarbij niet alles hetzelfde niveau haalt.

Verder een aandoenlijke en zelfs komische prent. Aanvankelijk was Billy Brown me wat té neurotisch, maar geleidelijk aan begin je toch mee te leven. Gallo beschikt natuurlijk over het nodige charisma, en ik hou wel van z'n stijl (cool lederen jasje overigens waarin we hem tijdens het tweede deel van de film zien).

Ook Christina Ricci wist me hier geweldig te charmeren. Een lief en grappig personage dat niet alleen het hart van de ouders (met een fantástische Ben Gazzara) maar ook dat van de kijker steelt.

Mooi filmpje dat opvallende luchtige momenten kent en een aantal sublieme scènes in huis heeft. Net niet compleet weggeblazen, maar toch 4*. Moet The Brown Bunny ook maar eens herzien.

4,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 15 juli 2010, 18:47 uur
Misschien zijn de beeldende composities niet zo spectaculair maar als je kijkt naar de kleuren. Die zijn zo mooi, die fijne analoge look. Je ziet dat de kleuren balans eigenlijk niet goed klopt. Het ziet er niet uit zoals ons menselijk oog het ziet in de realiteit. Dat maakt het zo zo sfeervol en fijn en goed en alles. :D

4,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 10 augustus 2010, 23:29 uur
Ik had niet echt goed oog op de film toen hij begon. De persoonlijkheid van Gallo in de film zat mij persoonlijk niet echt lekker. Enorm negatief en egoïstisch. Maar kom, uiteindelijk is dat wel goed geacteerd (of deels geimproviseerd). Met Ricci is er wat tegengewicht, al snap je nooit echt wat haar bezielt om bij Gallo te blijven. Enige minpunten van de film die meer aan mijn smaak liggen dan aan de kwaliteit ervan.

Pluspunten zijn vooral de visuele pareltjes. Telkens komt Gallo (als regisseur) met een verrassend stijlelement dat dan ook nog perfect past in het verhaal. Geen geval van 'och, laten we dit nog eens uitproberen'. En figuren als die ouders zijn gewoon fantastisch. Het valt me op dat ik na de deels valse start (wat ik eerder uitgelegd heb) enorm gefascineerd was door deze prent. Gallo slaagt er ondanks z'n neurositeit en egoïsme toch om samen met de mooi Ricci je als kijker vast te grijpen en mee te sleuren in hte verhaal. Niet van 'WOW', maar je bent gewoon mee.

Visueel is dit een enorm sterke film die me nog lang zal bijblijven.

4,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 28 december 2011, 21:48 uur
Sterke film.

Op aanraden van Niethie gisteren gekocht in Rotterdam. Had deze ook al op mijn computer staan maar ben blij dat ik de dvd heb.
Gallo heeft echt tallent, de man acteerd erg goed en heeft blijkbaar ook tallend in het filmmaken. Ik kende hem alleen maar van Trouble every day, waar ik hem ook erg goed vond acteren.
Het scénario is erg sterk, mooie dialogen en geweldige personages.

4* met grote kans op verhoging :)

4,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 28 december 2011, 23:11 uur
misterwhite schreef:
tallend

...

4,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 29 december 2011, 10:04 uur
Oeps, ik had beter even nagelezen :p

3,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 29 december 2011, 11:41 uur
Ja, eigenzinnig, brutaal en vindingrijk. Zeer zelfverzekerd, deze Gallo. Misschien iets té. Maar dat bomt niet. Debuut dat staat als een huis.

3,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 2 april 2012, 15:48 uur
 bevat spoilers, selecteer de tekst om deze te lezen
Aardig sterk filmpje met een hele aparte sfeer en ook de manier van monteren is alles behalve standaard.

Vincent Gallo & Christina Ricci zetten erg overtuigend hun rollen neer alleen kon het me niet echt duidelijk worden waarom haar personage Layla zo gehecht raakt aan Billy, hij was alles behalve aardig tegen haar en heeft der gekidnapt?. Dit werd me niet echt helemaal duidelijk en voelde ook niet altijd even realistisch aan.
Het einde was wel erg mooi geschoten de stilstaande beelden van de zogenaamde moord waren erg indrukwekkend, en de muziek daarbij vulde het perfect aan.

Buffalo '66 is voor mij persoonlijk niet echt te vergelijken met andere films, er wordt sterk geacteerd en de manier van monteren komt origineel en lekker alternatief over.

Toch had ik graag nog wat meer spanningen willen zien tussen Billy & Layla, maarja je kan niet alles hebben ;)