Mulholland Dr. (2001)

Mystery / Thriller
146 minuten
geregisseerd door
David Lynchmet Naomi Watts, Laura Harring en Justin Theroux
Een mysterieuze vrouw ontsnapt aan een verkeersongeluk met een tas vol geld, maar zonder haar geheugen. Ondertussen is Betty Elms in L.A. verschenen, in de hoop een filmcarrière te kunnen beginnen. Wanneer Betty de naamloze vrouw in haar appartement vindt, besluit ze haar te helpen. De twee vrouwen gaan op een bizarre zoektocht naar de waarheid.
5,0
[permalink] geplaatst op 4 maart 2010, 17:44 uurAls je gewoon zijn top 10 bekijkt klinkt het allemaal erg plausibel hoor

[permalink] geplaatst op 4 maart 2010, 18:38 uurExpres slecht acteren?
Ik heb me nergens aan geirriteerd eigenlijk, vraag me af waarom iedereen op moviemeter altijd zo'n hekel heeft aan gedramatiseerd acteerwerk.
5,0
[permalink] geplaatst op 4 maart 2010, 18:39 uurIedereen op moviemeter? Deze film staat in de top 250

. Als je hier ook een beetje rondleest zijn er meer users die Naomi Watts hier goed vinden acteren dan andersom.
5,0
[permalink] geplaatst op 4 maart 2010, 18:50 uurJammer genoeg zal ze dit niveau nooit meer gaan halen maar één rol was genoeg om haar onsterfelijk te maken. Al heef tze genoeg goede rollen gespeeld, al staat deze eenzaam bovenaan.
3,0
[permalink] geplaatst op 4 maart 2010, 21:19 uurNaomi Watts schreef:Als je gewoon zijn top 10 bekijkt klinkt het allemaal erg plausibel hoor

Beetje zielig dat de top tien van iemand er direct bij wordt gehaald. Daarbij komt dat ik de film helemaal niet zo beroerd vond maar op de een of andere manier wordt iemand hier altijd de grond in geboord als hij iets van kritiek heeft en een film geen vijf sterren geeft. Je krijgt dan direct een paar vijf sterren generaals in je nek want die zijn altijd uit op oorlog.
5,0
[permalink] geplaatst op 4 maart 2010, 22:28 uurRustig dude, ik zit je maar wat op te naaien. Ik had een andere emoticon moeten gebruiken om dat duidelijk te maken. Ik snap alleen totaal niet waarom dit niet onder mystery zou kunnen vallen, een puurdere mystery ken ik denk ik zelfs niet.
5,0
[permalink] geplaatst op 5 maart 2010, 2:55 uur-Director has his drivers seat...but 'the girl' is dealing the wheel of soul-
Mystery? Uit de ouwe blauwe blues doos: Illusie was al ver voor
Mulholland- Dream
- Drive het sleutelwoord voor realisme. En Naomi- the girl- Watts en Laura- the girl- Harring hadden suggestieve droomrollen die mij, als "short cut", een aller oudst beroep deden, op het dramatisch belang van de derde zingende 'girl'. David Lynch is een ironische illusionist die met de erotische werkelijkheid goochelt. Hij heeft de neiging, zie TV-serie
Twin Peaks, tot (in 't Reviaans:) 'oudehoeren', maar hier is hij perfect erect in vorm...eh: ba..lans. De bron kortom: "
Well now here is the man who want's to get right down to it" (The Cowboy tegen regisseur Adam).
Sleutel en slot als sexuele spoor: een fantastische film met omwegen en sluiproutes.
Als je maar nooit op de
koffie komt...

4,5
[permalink] geplaatst op 5 maart 2010, 8:40 uurIk had het moeten weten : hier volgt nog een portie narcisme op
Hoeven wij nu echt het woord mystery her uit te vinden ?
[permalink] geplaatst op 5 maart 2010, 11:58 uur
4,0
[permalink] geplaatst op 6 maart 2010, 11:17 uurVreemde film. Op het begin was het redelijk logisch en kon ik het allemaal nog wel volgen, het was ook vermakelijk en sterk geacteerd: het acteren van acteren was ook goed gedaan door Naomi Watts. Maar vanaf het theater, wat ik overigens erg grappig vond, snapte ik er niets meer van. Meestal als ik het niet meer snap ga ik net meer opletten, maar bij deze juist wel. Ik probeerde het te begrijpen maar dat lukte niet. Toch een erg mooie film, ook het einde.
5,0
[permalink] geplaatst op 11 maart 2010, 23:27 uurNa talrijke herzieningen ben ik de 'Winkie's'-scene nog altijd niet gewoon. Akelig !
4,0
[permalink] geplaatst op 15 maart 2010, 2:51 uurPerfect camerawerk in combinatie met de muziek en acterern = Ultieme spanningsopbouw!
[permalink] geplaatst op 17 maart 2010, 11:12 uurMulholland Drive
Erg sterke film met een hele grote mindfuck het laatste uur. Mijn eerste Lynch film is dit. Misschien is Mulholland Drive niet de verstandigste keuze om mee te beginnen, maar het verhaal sprak me heel erg aan.
En zoals ik al eerder zij erg sterke film, al snap ik hem toch nog niet helemaal. De acteerprestaties zijn fantastisch. In de eerste scene dat Naomi Watts in beeld kwam vond ik haar flink teleurstellen, maar naarmate de film vorderde acteerde ze erg sterk. Laura Harring zet ook een goeie rol neer, een erg aantrekkelijke vrouw.
De film is erg goed gefilmd en heeft een sterk sfeertje. Bloedstollend spannend is de film het grootste moment, en de film heeft een paar erg sterke scenes. Jammergenoeg was ik op het einde het plot een beetje kwijt en snapte ik de film op sommige momenten niet. Ik zal hem zeker binnenkort nog een keer gan bekijken.
Voorlopig 4*
Ook leuk om Billy Ray Cures de vader van Miley Cures nog even voorbij te zien komen als de minnaar van de vriendin/vrouw van de regisseur.