134.862 gebruikers | 85.575 films | 31.015 regisseurs | 3.506.213 berichten | 4.927.064 stemmen

locatie: Films » Dante's Peak (1997) » Info

Actie / Avontuur
108 minuten

geregisseerd door Roger Donaldson
met Pierce Brosnan, Linda Hamilton en Jamie Renée Smith

Vier jaar nadat zijn verloofde om het leven kwam bij een vulkaanuitbarsting in Colombia, heeft vulkanoloog Harry Dalton nog steeds geen rust gevonden. Hij overweegt zelfs helemaal met de vulkanologie te kappen, tot een ex-collega hem vraagt naar Dante's Peak te gaan om de licht seismische activiteit die er waargenomen is, te gaan bestuderen. Het toeristische Dante's Peak wordt bestuurd door burgemeester Rachel Wando, een zakenvrouw en alleenstaande moeder. Rachel staat op het punt een lonend contract te tekenen met een miljonair die fors in het stadje wil investeren. Harry stelt tot zijn verbijstering vast dat de toestand erger is dan verwacht: alle tekenen wijzen op een naderende catastrofe.

gebruiker
bericht

Al DeNiro
4,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 2 februari 2011, 17:56 uur
Realistische en indrukwekkende rampenfilm met goed verhaal en acteerwerk, veel spanning en spectaculaire actie + uitbarsting.

De vulkaan + natuur en muziek zijn ook prachtig.

Vooral in bioscoop was dit een geweldige ervaring.

4,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 2 februari 2011, 20:36 uur
best wel mooie film, keb hem ook al een aantal keer bekeken :Y
oja en linda hamilton is gewoon weer helemaal oke!!!!

» Laagste prijs voor deze film op Blu-Ray

Dante's Peak (€ 12,99)
exclusief € 0,99 verzendkosten

Dante's Peak (€ 12,99)
exclusief € 1,95 verzendkosten

Dante's Peak (€ 13,00)
exclusief € 1,95 verzendkosten

» alle winkels en formaten voor deze film

2,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 2 februari 2011, 22:58 uur
Het had een goede film kunnen zijn geweest, maar helaas schoot het hier en daar zwaar te kort.
Ongeloofwaardige vluchtacties, voorspelbaar en overdreven.
Op het einde dacht ik: Oh, was dit het? Heeft me geen moment echt weten te boeien. Laat ik dan ook nog maar aardig zijn, het acteerwerk was niet slecht. En het natuurgeweld was mooi in beeld gebracht (is geen verdienste, natuurgeweld is altijd mooi) + mooie locaties, daardoor toch nog een 2*

2,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 3 februari 2011, 11:17 uur
Lekker wegkijkende B-film.

Had alleen wat problemen met Linda Hamilton's gezicht in de "reflectie" van de autoruit terwijl ze naar de vulkaan keek, dat was echt uberkitscherig wat mij betreft. Zo werd wel HEEL duidelijk gemaakt dat het echt goed mis was met de vulkaan.

2,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 3 februari 2011, 13:40 uur
Deze is in ieder geval beter dan Volcano maar nog steeds slecht.
Saai zzzzz

2,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 3 februari 2011, 14:25 uur
redelijk vermakelijke film, acteerwerk vond ik niet geweldig, Brosnan wel, maar Hamilton in de rol van burgermeester niet echt overtuigend. Veel spanning, maar eindigt weer typisch amerikaans, bleeeh

2,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 3 februari 2011, 16:13 uur
SgtP schreef:
Deze is in ieder geval beter dan Volcano maar nog steeds slecht.
Saai zzzzz

Ha ha je noemt deze saai en je hebt zelf The Green Mile en Casino (die ik zelf ook geweldig vind) in je top 10 staan waar veel minder actie in zit dan in deze film :T

0,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 3 februari 2011, 22:49 uur
 bevat spoilers, selecteer de tekst om deze te lezen
wat een hoop ongeloofwaardigheden in deze film zeg.
ik vond het helemaal niks.
voorbeeld; als oma doodgaat, is opeens alle as weg uit de lucht.
aan dit soort zaken kan ik me echt ergeren als ik zo'n film kijk.
groetjes

2,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 4 februari 2011, 11:40 uur
Een film die vooral leunt op een leuke tweede helft.

De eerste helft van de film is vooral erg saai. Het soap achtige gedoe sleept net wat te lang aan, en de enkele vulkaan exploraties maken het niet interessanter. De karakters doen vooral erg leeg aan. Overtuigend worden ze nergens. Maar dan komt de tweede helft. Als de vulkaan begint te werken wordt het ineens erg leuk. Prima special effects en een aantal erg leuke momenten zorgen er voor dat de film niet helemaal slecht is, dat het voor de rest voorspelbaar is maakt dan niet veel meer uit. Als de eerste helft wat leuker/interessanter was geweest had er zeker een hoger cijfer ingezeten.

3,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 4 februari 2011, 15:21 uur
Nog steeds een prima film....

Het verhaal is natuurlijk voorspelbaar, maar mede door de prima special effects en het goede acteerwerk van Pierce Brosnan is er weinig mis mee.

Ook de hele setting maakt deze film nog iets beter, en ook de soundtrack is "goed" te noemen...

1,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 4 februari 2011, 22:43 uur
wat een onzin..

2,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 22 maart 2011, 21:16 uur
Een oke film, leuk om een keer gezien te hebben.

Akron777
nieuw bericht [permalink] geplaatst op 6 mei 2011, 20:47 uur
Ik zou niet weten waarom deze zo'n slechte reviews heeft gehad. Het is wellicht niet de meest geloofwaardige rampenfilm maar hij mag er zeker zijn. Stukken beter dan de films van Emmerich.

0,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 13 augustus 2011, 22:14 uur
Het begin was veel belovend. Naarmate de film vordert wordt het steeds minder.
Een beetje fantasie ok. Maar als alles wordt verbrand door de lava en hij rijdt er met z'n rubber bandjes doorheen, nog even enkele hindernissen zoals bomen en rotsblokken .... nou ja, Als de bedenker niet een beetje realistisch kan blijven dat hij dan patat gaat verkopen ......

Daar het niet lager kon was ik genoodzaakt een 0.5 te geven een minus 10 was meer terecht geweest.....

movie-edje
nieuw bericht [permalink] geplaatst op 22 september 2011, 10:40 uur
1000x keer beter dan Vulcano!

Deze film laat echt een dorpje en een vulcaan zien!
De natuurbeelden zijn goed uitgewerkt, en ook geloofwaardiger!

De spanning en de dreiging dat de vulcaan gaat losbarsten is erg spannend.
En dat ze Brosnan niet geloven in deze film, dat de vulcaan gaat klote is erg goed uitgewerkt!

Soms kwam de vulcaan in beeld op de achtergrond, en ik vond het erg dreigend overkomen.
Erg realistisch dus!

Hamilton speelt hier ook als een bezorgde Burgemeester en ( moeder ) goed over!

3,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 22 mei 2012, 17:52 uur
Film die lekker wegkijkt en aardig in elkaar is gezet, wel wat voorspelbaar.