134.862 gebruikers | 85.575 films | 31.015 regisseurs | 3.506.225 berichten | 4.927.085 stemmen

locatie: Films » The Mummy (1999) » Info

Actie / Avontuur
125 minuten

geregisseerd door Stephen Sommers
met Brendan Fraser, Rachel Weisz en John Hannah

Als straf voor het vermoorden van Pharaoh Seti en het slapen met zijn vriendin is de Egyptische priester Imhotep levend vervloekt en gemummificeerd... 1925. Na 3000 jaar komt in de legendarische dodenstad Hamunaptra het gemummificeerde lichaam van Imhotep, door toedoen van een groep schatgravers tot leven. De gevolgen hiervan zijn verschrikkelijk als de tien plagen van Egypte opnieuw lijken uit te breken, er mysterieuze zandstormen ontstaan en angstaanjagende figuren herrijzen uit de dood. De schatgravers moeten hun eigen huid zien te redden, maar tevens ligt het lot van de wereld in hun handen als ze de duistere krachten niet tegenhouden overal bezit van te nemen...

gebruiker
bericht

4,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 17 oktober 2011, 23:08 uur
De muziek tilt de film naar een hoger niveau, wat een meesterwerk toch weer van Jerry Goldsmith.

4,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 20 november 2011, 23:34 uur
Leuke avonturenfilm die interessant blijft van het begin tot het einde.
Goede special effects en redelijk acteerwerk. Wat de film zo goed maakt
is dat de gebeurtenissen elkaar rap opvolgen en het verhaal opzich.

» Laagste prijs voor deze film op Blu-Ray

Mummy Returns (€ 12,99)
exclusief € 1,95 verzendkosten

Mummy Returns (€ 12,99)
exclusief € 0,99 verzendkosten

Mummy (€ 12,99)
exclusief € 1,95 verzendkosten

» alle winkels en formaten voor deze film

4,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 26 december 2011, 23:45 uur
Leuke avonturen film , sommige acteurs speelde slecht maar daarvoor was de special effects zeer goed, na 3x kijken bevalt de film me nog steeds, en het vervolg "The mummy return " is ook erg goed, aanrader deze ^O^

3,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 8 januari 2012, 20:41 uur
Het blijft een leuke avonturenfilm. De film wordt nooit echt spannend, maar is gewoon een ontspannend filmpje. De speciale effecten zien er nog steeds goed uit en de cast doet het ook naar behoren.
Een tof filmpje en binnenkort eens de vervolgen bekijken.

(moderator)
avatar van Spetie
3,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 19 januari 2012, 9:31 uur
Leuke ontspannende film, die nergens hoogstaand is, maar absoluut het nodige vermaak biedt.

Brendan Fraser speelt een degelijke hoofdrol, maar vooral zijn praatgrage sidekick Beni, gespeelt door Kevin O'Connor is op sommige momenten uitermate grappig. De film zelf heeft niet zo’n opvallend verhaal, maar het verhaal dient hier dan ook vooral als een kapstok voor de actie, die volop aanwezig is en vaak ook best vermakelijk.

Het tempo van de film is hoog en door de vele afwisseling in die scènes, verveelt het allemaal geen moment. Eng of spannend wordt het eigenlijk nooit, mede ook door het feit dat de film zichzelf totaal niet serieus neemt. Op zich is dat niet erg, want daardoor wordt het allemaal misschien nog wel vermakelijker.

Kortom een prima film voor een regenachtige dag. Inhoudelijk is het misschien niet veel, maar leuk is het absoluut.

3,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 8 februari 2012, 21:45 uur
Lekker avontuurlijke wegkijk film.

2,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 21 april 2012, 22:34 uur
Wat een verschrikkelijk slechte film. Ik heb me echt zitten ergeren. Zeker op het moment dat er mummies in de noten worden getrapt of met hun hoofden honkballen zakte de moed me in de schoenen. Toch afgekeken, maar ik had er zeker meer van verwacht.